“Vihane kaheksa” on Ameerika vestern, kus erinevad tegelaskujud satuvad ühel hetkel kehva ilma eest varju otsides samasse mägionni, et seal tormi lõppu oodata. Kuna inimesi, kes kõik lumetormi lõpuni kitsast ruumi peavad jagama on lausa kaheksa ja neil kõigil on omad plaanid, keevad pinged lõpuks üle.

1. “Vihane kaheksa” (“The Hateful Eight”) on Tarantino kõige pikema pealkirjaga film. Kõikide tema eelmiste filmide inglisekeelsed pealkirjad on olnud vaid kahesõnalised: "Marukoerad" (“Reservoir Dogs”, 1992), “Pulp Fiction” (1994), “Jackie Brown” (1997), “Vääritud tõprad” (“Inglourious Basterds”, 2009), “Kill Bill” (2003, 2004, 2015).

2. Osa filmi ilust seisneb selles, et kuigi filmi süžee on väga lihtne, on selles mängivad karakterid väga keerukad. Suurem osa filmist leiab aset metsamajakeses, kus kaheksa väga erinevat inimest on lumetormi tõttu lõksu jäänud.

"Vihane kaheksa"

3. Kui “Vihase kaheksa” esialgne käsikiri lekkis, nägi stsenaarium ette, et filmi lõpuks on kõik loo peategelased surnud või suremas. Režissöör Quentin Tarantino kinnitas seepeale, et uues käsikirjas saab filmi lõpp olema teistsugune.

4. Tarantino on öelnud, et “Vihase kaheksa” tegemiseks sai ta inspiratsiooni kahest filmist - “Võõrkeha” (“The Thing”, 1982) ja “Marukoerad” (“Reservoir Dogs”, 1992).

5. Helilooja Ennio Morricone on varasemates intervjuudes öelnud, et pärast seda, kuidas Tarantino kasutas tema muusikat filmis “Vabastatud Django” (“Django Unchained”, 2012), pole ta nõus tolle mehega enam koos töötama. Küll aga muutis ta lõpuks meelt ning “Vihane kaheksa” pälvis originaalmuusika eest Kuldgloobuse. Morricone on ise oma ümbermõtlemise põhjuseks toonud väga head käsikirja ning Tarantino poolt antud vabadust luua muusikat vastavalt enda nägemusele filmist. Ta keskenduski muusika kirjutamisel vaid tunnetele, mida käsikiri temas äratas ning ei järginud konkreetseid stseene.

"Vihane kaheksa"

6. Tarantino on öelnud, et mõningad helilooja Morricone teosed, mida filmis “Vihane kaheksa” kuulda saab, on tegelikult “Võõrkeha” tarvis kirjutatud palad, mis ei leidnud kasutust.

7. Esialgses käsikirjas oli tegelaskuju Bob prantslane mitte mehhiklane.

8. Filmis osalevad viis Oscarile nomineeritud näitlejat: Tim Roth, Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Demian Bichir ja Jennifer Jason Leigh.

9. “Vihane kaheksa” kestab tegelikult 2 tundi ja 48 minutit.

10. See on Tarantino neljas film, kus tegelaskuju saab kuuli munanditesse.

Filmikanalit TV1000 Premium näeb teleoperaator Viasati vahendusel või läbi suuremate kaabeloperaatorite. "Vihane kaheksa" ("The Hateful Eighti") linastub ka internetitelevisiooni Viaplay vahendusel.

Vaata lisaks:
10 kuulsat näitlejat, kes ise hävitasid oma karjääri.
20 filmi, mida peaksid enne Oscarite jagamist kindlasti nägema.