• Ära karda väljakutseid ja pane ennast proovile

Mida raskem mõni ettevõtmine tundub, seda tänulikum oled sa hiljem takkajärgi, kui raskus ületatud. Ma püüdlen igapäevaelus selle poole, et katsun uutele väljakutsele alati jah öelda, sest kunagi pole hilja millegagi alustada!

  • Iga inimene on eriline ja väärib tunnustust

Otsi võimalust tutvuda võimalikult paljude erinevate erialade tudengitega, sest igaühel meist on oma lugu jutustada ning üllatusi võib tulla kohtadest, kust keegi neid oodata ei oska.

  • Leia aega iseendale

Enese oskuste arendamine ja hobidega tegelemine on mind kogu mu elu saatnud ja ma ei kujutaks ettegi, et mul ei ole töö ja õppimise kõrval muid tegevusi – kõik need tegevused on võimalused lõõgastumiseks ja igapäevatoimetuste unustamiseks. Võiks lausa öelda, et minu jaoks on hobid meeletult hea alternatiiv napsitamisele, hoides keha terve ja vaimu virgana!

  • Ära karda ennast muuta

Vanad harjumused on visad kaduma, aga kui sa näed, et saaksid kuskil teha paremini, siis võta ennast käsile ja too see tegudesse. Sorteeri prügi, osta vähem pakendeid ja toitu tervislikult. Hakka oma aega planeerima, naerata võõrastele ja kallista oma lähedasi. Lase vanast Minast lahti ja pea meeles: mitte kunagi pole hilja alustada!

  • Don´t põe

Kõik asjad ei lähe alati nii nagu sa tahaksid, aga mis sellest! Mis on halvim, mis õpingute ajal juhtuda võib? Sind eksmatrikuleeritakse ja diplom jääb saamata? Terve maailm on täis võimalusi, mis ootavad, et keegi tuleks ja neist kinni haaraks. Ülikoolis õppimine on minu jaoks olnud hindamatu kogemus ja kui mind täna eksmatrikuleeritaks, ei kahetseks ma mitte midagi – keegi ei võta minult neid mälestusi ja kõiki neid inimesi, kellega ma Tartus olen kohtunud ja kes minu õpingud unustamatuks muudavad.

Nils Joonas Kristian Saar on Vanalinna Hariduskolleegiumi lõpetaja, kes õpib Tartu ülikoolis 3. kursusel bioloogiat.


Nils Joonas Kristian räägib 12. Jaanuaril Tallinnas Kultuurikatlas toimuval kõrghariduspäeval “Õpi Tartus!”, milline näeb välja tegelik tudengielu võrreldes ettekujutustega, mis tal õpilasena Tartu kohta peas keerlesid. Juttu tuleb muutustest, mis teda üliõpilasena ees ootasid ja üllatustest, mida tudengilinn talle pakkunud on. Ta annab nõuandeid, kuidas leida ülikoolis sõpru ja muuta õpingute aeg parimaks ajaks oma elus! Vaata täpsemalt SIIT!