Streep tõstatas võimsas tänukõnes Hollywoodi püsiva pahameele presidendiks valitud Donald Trumpi pihta, meenutades ebameeldivat vahejuhtumit, kus Trump mõnitas avalikult liikumispuudega ajakirjanikku. Tuld sai ka presidendihakatise immigratsioonivastane poliitika.

Näitlejanna alustas tuues välja käputäie filmitööstuse meelisstaare, kes on sündinud väljaspool Los Angelese mulli ja väljaspool Ameerikat. "Hollywood kubiseb autsaideritest ja välismaalastest, kui sa tõukad meid kõiki siit välja, ei jää sul midagi alles vaadata peale ameerika jalgpalli ja segatud võitluskunstide (MMA), mis ei ole kunst," sõnas Streep pöördumises Donald Trumpi poole.

Kõne lõppes meenutades varalahkunud näitlejat ja sõpra Printsess Leiat ehk Carrie Fisherit, kes oli kord Streepile öelnud mõttetera: "võta enda murtud süda ja muuda see kunstiks".

Vaata legendaarse näitlejanna täispikka kõnet (inglise keeles)

At tonight's #GoldenGlobes we honor Hollywood legend Meryl Streep with the prestigious Cecil B. Demille Award. pic.twitter.com/dxpeCDNXY6— Golden Globe Awards (@goldenglobes) January 9, 2017