1. Matemaatikaharidusega spordiajakirjanik Lembitu Kuuse oleks valinud peaaegu arsti eriala. "Vahel mõttespekulatsioone tehes olen isegi olnud võib-olla natukene üllatunud, et ma arstikutset ei valinud," kirjeldas Kuuse Õhtulehele 2012. aastal.

2. Lembitu Kuuse sündis ja kasvas Lääne-Virumaa pealinnas Rakveres. "Paljud mu sõbrad elavad seal. Rakveres asuvad ka lähedaste surnuaiaplatsid, sest mina olen nüüd kõige vanem Kuuse," rääkis ta samas Õhtulehe intervjuus.

3. 1988. aastast asus Kuuse tööle Eesti Televisioonis ning 1993. aastast asus seal tööle spordireporterina.

4. Kuuset jäävad lisaks Eesti rahvale ja abikaasale mälestama tema neli last: Meeme, Kaupo, Liisa ja Leo. Põhjenduseks, miks ükski lastest ei valinud ajakirjaniku eriala, andis vanim poeg isa juubelil: "Pikka kõnet ei saa pidada, isa on kõik need anded endale võtnud."

5. Lembitu Kuuse abiellus oma kauaaegse elukaaslasega 2011. aastal. "Ma olen vahel õnnitlenud kõiki naisi, kelle abikaasad ei ole spordireporterid," muigab Lembitu Kuuse. Ometi astus ta oma kauaaegse elukaaslase Heliga (kes enne kandis perekonnanime Kask) sünnilinnas Rakveres ametlikku abiellu.

6. Tema viimaseks olümpiamedalireportaažiks jäi meeste neljapaadi finaalsõit Rio olümpial, viimaseks teleülekandeks laskesuusatamise maailmakarikasarja reportaaž Östersundist ning viimaseks intervjuuks usutlus rallisõitja Ott Tänakuga Lembitu oma kodus Viimsis.