Hispaania lavastaja Nacho Vigalondo on kultusrežissöör, kellest teavad vähesed: tema käe valmisid ulmefilmid "TimeCrimes" ja "Extraterrestrial" ning Elijah Woodi õudusfilm "Open Windows". Vigalondo karjääri esimesed kaks filmi väänasid ulmežanri piire, olles ühteaegu tõsised, humoorikad ja uuenduslikud ning samas hoides kätt peal sellel, mis teeb ulmefimid nauditavaks: tulnukad ja ajas rändamine. Režissööri uusim film "Colossal" võtab ette koletisefilmid nagu "Godzilla", "Vaikse ookeani võitlus" ("Pacific Rim") ning lugematud kaiju žanri esindajad ning annab neile täiesti uue pöörde.

Filmi peategelase Gloria (Anne Hathaway) elu pole just meelakkumine: tal on probleemid alkoholiga, kaotas hiljuti töökoha ja poisssõbra ning kolis tagasi oma kodulinna, kus ei suuda samuti kätt pudelist eemal hoida. Ühel hetkel avastab Gloria, et suudab juhtida Seouli rünnanud koletist ning nüüd ei ole ohus mitte ainult tema isiklikud suhted, vaid terve maailm.

Esimene treiler on lühike ja väheütlev, kuid kaader, mis näitab, kuidas Hathaway kontrollib hiiglaslikku koletist, paneb enamat soovima. Tegemist on humoorika koletisefilmiga, millel on inimsuhete kohta kindlasti palju öelda, sest selline on seni olnud Vigalondo stiil: ta võtab tuntud ulmežanri, keerab selle pea peale, lisab huumorit, õudust ja veidrusi, kuid samal ajal räägib ka tõsise vaatajaid kõnetava loo.