Kadriorus presidendi kantselei ees ootasid USA riigipead Eesti ja USA lipukestega varustatud kooliõpilased, punase vaiba äärde oli üles rivistatud vabariigi valitsus, teisele poole presidendi kantselei esist platsi aga aukompanii.

Kõrget külalist olid kutsutud tervitama Tallinna reaalkooli 5b klassi lapsed. Reaalkooli õpilastele avanes see unikaalne võimalus seetõttu, et sealt läksid esimesed koolipoisid vabatahtlikult Vabadussõtta, nii et tegemist on sümboolse kooliga,

Läänemaal Noarootsi vallas Sutlepa külas elava 10-aastase Kristo Tsarentsi unistus oli kohtuda Ameerika presidendiga. «Tahan väga kohtuda Ameerika presidendiga, sest olen tema suur fänn ja mulle meeldib Ameerika. Ema küll ütles, et sellise inimesega kohtumine saab olema võimatu missioon, aga kui midagi väga tahta, tuleb anda endast 110 protsenti,» kirjutas Kristo 26. augustil presidendi kantseleile saadetud kirjas.

Veidi üle tunni ootamist ja täituski Kristo suur unistus – tema juurde astus Ameerika Ühendriikide president Barack Obama, kellele president Ilves oli Kristost rääkinud, tervitas ja küsis, kui vana ta on.

Poiss oli nii ärevil, et vastas lihtsalt good, Obama võttis pliiatsi ja kirjutas Kristole Obama pildile dream big dreams! (unista suurelt).

Vaata suurt pildigaleriid Barack Obamast koos lastega SIIT.