Reedel, 11. augustil kell 16 annab esimese kontserdi äsjane telesaate "Su nägu kõlab tuttavalt" võitja Kalle Sepp ning punkti paneb festivalile pühapäeva õhtul põhjanaabrite au ja uhkus, seelikus ürgmees Kimmo Pohjonen, kes jagab Käsmus lava oma kaunite tütardega.

Reedese õhtu trumbid on ühest küljest kindlasti soomlaste Pekko Käppi & K:H:L:L, kes on lisanud rahvamuusikale bluusi, roki ja eksperimentaalse arhailise kaose elemente ning Wimme Saari & Tapani Rinne. Teisalt staažikad kodumaised tegijad Pantokraator ja Untsakad, aga miks mitte hoopis tänavuste muusikaauhindade jagamisel kaks nominatsiooni pälvinud Mick Pedaja.

Laupäevane programm on tihe ning parimatele kellaaegadele on pealavale paigutatud soomlaste ässad Värttinä ja Finntroll, kuid tähelepanelik lugeja leiab programmist ka Noortebänd 2016 võitja The Notes`i, Eesti Muusikaauhinnad 2017 nominendi Mari Jürjensi, Eesti Laul 2017 poolfinalisti ansambel Antsud jpt.

Pühapäevalgi pole üksnes lõpukontsert tähelepanuväärne. Päeva programmis hakkab silma Eesti Muusikaauhinnad 2017 kolmekordne nominent Põhja Konn, pärast kolmeaastast pausi esimese kontserdi andev vanameister Tõnu Tepandi, noorte soomlaste energiast pakatav folgipunt Hermanni Turkki ja mitmed teised auväärsed nimed.

Festivali muusikaprogramm on leitav aadressil www.virufolk.ee ning ühtlasi jõudsid Piletilevisse müüki Viru Folgi päevapiletid.