“Eelmise aasta London National Theatre’i otseülekanded ja etenduste staarid tõid kinosaalidesse suure publiku arvu ning seegi aasta pakume otseülekandeid, mis põhinevad tuntud näidenditel ja kus peaosades astuvad ette kuulsad näitlejad. Võib öelda, et NT Live muutub aina suuremaks ja üllatavamaks kino- ja teatrisündmuseks,” ütles Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod.

“Kõikidele teatrihuvilistele on see suurepärane võimalus nautida otseülekandes maailma tipptasemel näitlejaid ja dramaturgiat. Tänu HD-ekraanile ja võimsale helile saab kinopublik sama energia ja meeleolu osaliseks, mis valitseb ka kohapeal Suurbritannia Kuningliku Rahvusteatri saalis,” lisas Novod.

Kuningliku Rahvusteatri etenduste otseülekanded algavad Forum Cinemas kinodes Coca-Cola Plaza Tallinnas ja Ekraan Tartus 2. veebruaril näidendi “Amadeus” otseülekandega, kus astub üles Eesti publikule teleseriaalidest “Troonide Mäng” ja "Luther" tuntud staar Lucian Msamati. “Amadeus” räägib Wolfgang Amadeus Mozarti algusaastatest Viinis ja noore talendi ees aukartust tundva Msamati poolt kehastatava Antonio Salieri püüet tema nimi täielikult hävitada. Etendust saadab otseülekandes orkester Southbank Sinfonia.

Kuu teises pooles, 16. veebruaril, saab otseülekandes näha George B. Shaw raamatul põhinevat etendust “Püha Johanna”, mis jutustab Prantsusmaa rahvuskangelase Jeanne d’Arc’i elust ja katsumustest. Peaosas astub üles näitlejanna Gemma Arterton filmidest “Gemma Bovery” ja “Bütsants”.

Märtsikuu toob kinodesse kohanduse Henrik Ibseni meistriteosest “Hedda Gabler”, mis räägib värske abielupaari Hedda ja Tesmani probleemsest suhtest. Hedda rolli kannab suurepäraselt välja teleseriaalidest “The Affair” ja “Jane Eyre” tuntud näitleja Ruth Wilson. Etendust saab kinodes vaadata 9. märtsil.

6. aprillil saab aga nautida näitlejanna Tamsin Greig’i esitust majapidajanna Malvoliana lõbusas tõlgenduses Shakespeare’i klassikalisest inimeste segiajamisel põhinevast komöödiast “Kaheteistkümnes öö”.

Juulikuus on kavas näidata ka mitmeid auhindu võitnud kaheosalise näidendi “Inglid Ameerikas” uuslavastuste otseülekandeid, kus peaosas astub üles Ämblikmehena tuntud Andrew Garfield. Esimene osa “Aastatuhande lõpp” jõuab kinolinale 20. juulil ning teine osa “Perestroika” – 27. juulil.

London NT etenduste otseülekandeid näidatakse Tallinnas, Coca-Cola Plazas ja Tartus, kinos Ekraan.

Otseülekannete kava ja tutvustused leiab SIIT.