Alles videomängul põhineva filmiga "Assassin's Creed" Eesti kinosid väisanud Michael Fassbender on uurija Harry Hole, kes asub taga otsima naist, kelle roosa sall leiti halvaendelise lumememme kaelast.
Card
Filmi režissöör on Tomas Alfredson, kes on meid õnnistanud näiteks suurepärase vampiirifilmiga "Lase see õige sisse" ("Let the Right One In"), mis põhines John Ajvide Lindqvist samanimelisel romaanil. Alfredsoni valvsa käe all valmis ka John le Carré romaanil põhinev "Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk" ("Tinker Tailor Soldier Spy").

Teistes osades on Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons ja Val Kilmer.

Jo Nesbo "Lumememme" tutvustus Rahva Raamatu kodulehküljelt:

On novembrikuu. Esimene lumi on just maha tulnud. Väike Jonas ärkab keset ööd ja märkab, et ema on kadunud. Ta on üksi kodus. Akna taga näeb ta aga lumememme, millel on kaelas ema roosa lemmiksall. Harry Hole, Oslo mõrvarühma ettearvamatu vaneminspektor, kes on saanud endale kauni uue abilise Katrine Bratti, asub asja uurima. Kui kaob teinegi naine, selgub sünge tõde, et sarnastel asjaoludel – kohe pärast esimese lume saabumist – on aastate jooksul arvukalt abielunaisi ja emasid kadunud. Algab jaht sarimõrvarile, kelle jäljed viivad minevikku ja Bergenisse. Aga Harry ei suuda kuidagi vabaneda tundest, et keegi on talle väga lähedale pugenud ja temaga kassi-hiirt mängib. See on norra krimikirjaniku Jo Nesbø seitsmes raamat vaneminspektor Harry Holest.

Loe lisaks:
10 raamatul põhinevat filmi, mida peaksid sel aastal vaatama.