Tallinna südalinna kontorist oma tegevust juhtiva Redgate Capitali üheks ärisuunaks on nn otseinvesteeringud. Lihtsamini öeldes otsivad nad ettevõtteid, mida üles osta, paremini tööle panna ja siis kasumiga maha müüa. See lugu näitab, et alati see ei õnnestu ja võib tekitada tagantjärele üsna palju paksu verd.
Tarumaal Elvas asus Enno Kuldkepile ja tema partneritele kuulunud puitmajatootja RPM Grupp.
Ja juhtus nii, et nende poole pöörduski 2012. aastal Redgate Capital, kes soovis firma ära osta. Redgate Capital ja selle juhid eesotsas Mart Altvee, Aare Tammemäe ning tänaseks Redgatest lahkunud Veikko Maripuuga on Eesti finantsringkondades hästi tuntud nimed ning võtavad tihti ka ajakirjanduses finantsteemadel sõna.
Ka Lennart Cederqvist, 73aastane ettevõtja, päritolult rootslane otsis võimalust oma metsatehnika tootmisega tegeleva firma mahamüümiseks.
Nii alustasidki Cederqvist Tartus ja Kuldkepp Elvas Redgate-ga müügi üle läbirääkimisi.
Kuid mõlemal mehel läksid pärast müügilepingu sõlmimist ostja ehk Redgate'ga suusad täielikult risti.
„Mina arvan, et see ei ole päris aumehelik käitumine,“ ütleb Redgate Capitali esindaja vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets,

Kuid nüüd süüdistavad endised äripartnerid nüüd Mart Altveed suli tegemisest ja petmises. Mis täpsemalt juhtus, sellest kõneleb tänane Radar kell 20.00 Kanal 2-s.