NSYNC oli 1995. aastal kokku tulnud ülikuum Ameerika poistebänd, mille liikmeteks olid Justin Timberlake, JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone ja Lance Bass. Oma karjääri jooksul pakkus NSYNC kõva konkurentsi Backstreet Boysile ning müüs üle 50 miljoni albumi. Ent nii kiirelt, kui nad muusikataevas särama lõid, läksid kiirelt lahku ka meeste teed.

"Ma kasvasin sellest bändist välja," seletas Justin Timberlake väljaandele Hollywood Reporter. "Tundsin, et hoolin muusikast rohkem kui teised bändiliikmed. Paistis ka, et mul oli teist muusikat, mida ma teha tahtsin ning ma pidin oma südant järgima."

Bänd ei teatanud kunagi ametlikust laiali minekust, kuid aastal 2002 võtsid nad oma tegemistest "pausi" ning ei naasnud enam kunagi üheskoos lavalaudadele. "Me olime staadionituuril ja ma tundsin, et see kõik on liiga suur. See algas lõbusa lumesõjana, ent aja jooksul sai sellest laviin," sõnas Timberlake.

Pärast nii-öelda pausi valmis koostöös Timbalandiga Justin Timberlake'i debüütalbum "Justified", mis jõudis USA edetabelites 2. ja Briti edetabelites 1. kohale. Justin Timberlake on sooloartistina nautinud suurt edu, teised liikmed aga vähem.