"Ringvaade" üllatas Treufeldti rõõmuuudistega ning rabasid ta jalust: "uhke olemine on, ja natuke nõutu ka, et kas ma olen ikka piisavalt selle vääriline - Eestis on ju nii palju toredaid, edukaid ja mõnusaid inimesi," kostis värske kavaler hämmingus.

"Minu meelest on see natuke ette antud, et peaks veel tegutsema ja toimetama, et auväärses ajakirjanikueas võiks oodata sellist asja, praegu on ikka tunne, et oled kuskil poole peal. Võiks veel tegutseda ja midagi ära teha ikkagi."

Ajakirjanik tunnistab isegi, et parema meelega räägib ta teistest kui endast: "Enda puhul on ikka see, et sa kahtled lõpuni. Ma ei usu, et olen üldse teinud midagi ideaalset, alati on see tunne - iga saate, intervjuu, teksti puhul. Alati on see tunne, et saaks paremini teha.

Mullu sõudis mees kolleegidelegi ootamatult abieluranda - isikliku elu hoiab ta saladusena ka nende ees. Naise võtmisega läks omajagu aega, sest "hea vein ikka laagerdub pikka aega," muigab Treufeldt. "Ei tohi äädikaks minna, aga ma ikka ootasin, et see õige hetk peab saabuma."

Suur samm sai astutud, kuna mehele asju poole vinnaga teha ei meeldi: "Niisugune mõiste - elukaaslane... Me kõik oleme elukaaslased. Kui on, siis tuleb asja võtta tõsiselt."