Eesikeelset versiooni ei leidnud ma ka selleks ajaks üliedukaks ostunud "LEGO filmi" Blu Ray versioonilt. Filmi oleks võinud Eestisse tuua ka emakeeles: siis jagunuks nii suuri kui ka väikeseid vaatajaid rohkem.

Nüüd on aga aeg asuda superkangelase kingadesse ehk mängu tuleb Batman: paljude suurte ja väikeste fännide rõõmustaja. Lapsevanemate silmis ei ole "Batman alustab" ("Batman Begins") või "Pimeduse rüütel" ("The Dark Knight") lastele, aga õnneks on seda "Lego Batman Film", mis sobib vaatamiseks nii täiskasvanutele kui ka lastele.
"Lego Batman Film"

Seekord seostuvad pea kõik naljad Ameerika popkultuuriga: eeldatakse, et tead nüansse erinevatest DC koomiksite kangelastest (Flash, Roheline Latern ja mõned nooremale publikule vähetuntud tegelased), kuid kui teada Batmani originaallugu – Bruce Wayne´i vanemad mõrvatakse, poiss jääb orvuks, tema eest hoolitseb Alfred ja kuidas Bruce lõpuks saabki oma identiteeti tõestada vaid nii et võtab Batmani rolli – on "Lego Batman Film" lausa fantastiline vaatamine.

Mida silmas pidada – on olnud juhuseid, kus täispikad animatsioonid tüütavad oma lapsiku sisuga ning uhkelt tehtud efektid ei ole ka just väga palju abiks. Selle filmiga on täpselt vastupidi: see, kuidas on üles ehitatud Jokkeri ja Batmani omavaheline suhtlus, teiste tegelaste tutvustused, mis sisaldavad tormakaid ja lennukaid üllatusi, on märkimisväärne. Tuleb välja, et kõikidel kangelastel on väga hea huumoriprisma.
"Lego Batman Film"

Lisaks Batmanile on esindatud ka Jokkeri kaaslane Harley Quinn, kes astub üles päris mitmes vahvas stseenis. Kaasa teevad veel Batgirl, Scarecrow, Riddler, Bane ja Kassnaine. Tõsise ja sünge Batmani filmi asemel saime naljaka ja lennuka värvilise kinohiti, mis jääb fännide hinge pikaks ajaks. Isegi täiskasvanud ei läinud kinost minema, vaid jätkasid vaatamist lõputiitriteni välja. Raudmehe (Iron Man) fännid - ärge solvuge, sest Tony Stark saab päris mitu korda kavala pilava kommentaariga Batmanilt „vastu pead“.

Eestikeelse dublaaži kohta nii palju, et Indrek Ojari ongi meie Batman. Originaalkeeles on osad naljad küll veidi täiskasvanulikumad, ent kuna saali on vaja kindlalt meelitada kõik nooremad vaatajad, siis oli dubleerimine õigustatud, kuigi see polnud kerge ülesanne, sest film on täis Ameerika slängi, mida tuli ka kindlasti õigesti tõlkida ning anda õige hääletoon, et nali ka naljana mõjuks.
"Lego Batman Film"

Nii sisutiheda tekstiga täispikka animatsiooni polegi ammu näinud – seda enam on dubleerimine äärmiselt tänuväärne. Üks märkus siiski: kus oli Raivo E. Tamm? Ta oleks siia filmi suurepäraselt sobinud, vähemalt siis dubleeritud varianti. Indrek ära solvu, kui ütlen, et ka Raivo E. Tamm olnuks sobilik Batmani rolli. Inglisekeelses versioonis saab kuulda Will Arnetti, Michael Cera, Rosario Dawsoni, Ralph Fiennesi, Zach Galifianikise, Conan O´Brienii ja paljude teiste tuntud Hollywoodi näitlejate hääli.

"Lego Batman Film" räägib jälle natuke Bruce Wayne´i taustaloost ning sellest, kuidas minevikuvarjud teda uue pere ja sõprade leidmisel tagasi hoiavad, kuid meelelahutuse eesmärgil kujutatakse ka tõsisemaid teemasid läbi huumoririsma.

Ei tasu arvata, et animatsioonid oleksid vaid lastele – seega kõik suured ja väikesed Batmanid – enne kui tuleb kuri Jokker, olge valmis olema Batman, sest ainult tema võidab. Ja pärast tipa-tapa poodi Legosid ostma. Need on lubatud ka siis kui oled lihtsalt inimene, mitte Batman.