“Sangarite” peategelased on uljad Viru ärikad, kes põgenevad raudse eesriide tagant, et nautida läänes elu, mida nähtud Ameerika teleseriaalidest. Nõukogude Eesti noored võetakse Rootsis vastu kui kangelased ning uue elu märksõnadeks saavad erootikafilmid, glämmrokk, KGB ja lihtne raha. Kui särast saab põgeniku argipäev, otsustavad poisid elul taaskord sarvist haarata.

Vaata klippe filmist:

“Filmis saavad kokku tõsielulised seigad ja fantaasia, et rääkida lugu, mis juhuste teistsugusel kokkulangevusel oleks võinud ka päriselt juhtuda,” ütles Kilmi. “Noorte jaoks on “Sangarid” ilmselt midagi paralleelmaailma ja muinasjutu vahelist. Nõukaaja noortele aga korralik nostalgialaks.”

Filmis sangarite lugu rääkivaks Ralf Tammeks kehastunud Märt Pius toonitas, et tegu ei ole lihtsa naljafilmiga, vaid tegelaste unistuste ja reaalsuse kokkupõrge loob nii lõbusaid seiklusi kui tõsiseid konflikte, mis panevad sõpruse kõvasti proovile.

Kolme peategelase kõrval astuvad üles veel Hendrik Kalmet, Ott Sepp, Marika Barabanštšikova, Tõnu Kark, Andres Dvinjaninov, Esko Salminen, Volkswageni matkabuss ja paljud teised.

Film põhineb Martin Alguse originaalstsenaariumil, kes aitas kirjutada Eesti publikurekordi löönud “Klassikokkutuleku”. Lavastajaks on Jaak Kilmi, keda kinokülastaja teab kui “Disko ja tuumasõda” ja “Sigade revolutsioon” režissööri. Filmi operaator on Aigars Sērmukšs, kunstnik Katrin Sipelgas, kostüümikunstnik Anu Lensment ja monteerija Tambet Tasuja.

Filmi produtseeris Taska Film (“Klassikokkutulek”, “1944”) ja levitab ACME Film. Filmi kaastootjateks on MRP Matila Röhr Productions (Soome) ja Film Angels Productions (Läti). Eestis on filmi vamimisele kaasa aidanud Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital, Original Sokos Hotel Viru, Tallink, Cramo jt.