Minu jaoks on kool vahel raske, kuid ma pole kunagi läinud kaebama, et õpetajad jätavad palju õppida ning ei arvesta üldse õpilastega. Mul on raske uskuda, et õpetajad teevad kolm kontrolltööd päevas, see on lihtsalt võimatu ning isegi, kui sedasi tõesti on, siis on õpilased selles süüdi, et nad ei teavita õpetajat juba olemasolevast kontrolltööst. Ma ei usu, et õpetajad lihtsalt panevad kontrolltöö sellele päevale, kus juba üks kontrolltöö on, miks õpetaja sedasi tegema peaks?

Õpetajad on käinud ülikoolis, õppinud mingit kindlat ainet ning psühholoogiat. Seega nad teavad, kuidas õpilasega rääkida ja käituda. Probleem on selles, et õpilased ei jaga oma muresid, nad ei lähe õpetaja juurde, kui nad matemaatikast pole arusaanud, kuid ükski õpetaja ei jätaks õpetamata, kui õpilane läheks ning paluks abi. Küsija suu pihta ei lööda.

Kõige suurem viga, mida õpilane üldse teeb on see, et ei julgeta küsida. Mõni õpilane on lahtise peaga ning saab aru esimese korraga, mida õpetaja räägib, kuid on neid inimesi, kelle jaoks on vaja rohkem seletamist. Ja just need, kes vajavad rohkem selgitamist, nemad ei julge küsida, sest võivad välja näha rumalad. Ning siis ainuke variant nende meelest on minna neti avarustesse või sõpradele kaebama, et õpetaja ei oska õpetada ning temasugused tuleks lahti lasta.

Ma ei süüdista õpilasi, on ka neid õpetajaid, kes on tüdinenud rutiinist, koolimelust jne, kuid minu arvates on suurem roll siiski õpilasel kui õpetajal. Õpetaja saab palka selle eest, mida ta teeb ning kindlasti soovib ta õpetada seda, mida kõik ei oska, miks ta muidu on selle aine õpetamiseks valinud? Seega on imelik, et õpetaja on valinud sellise kutse, ise vihates lapsi.

Õpetajad on samuti inimesed ning nende jaoks on kindlasti samuti teada koolivägivald, lihtsalt sellel korral on see suunatud õpetajate pihta. Ega siis õpetajad ei ole robotid, kellel pole tundeid.

Õpetajad on samuti inimesed ning nad ei soovi teile halba, kindlasti pole õpetaja see, kes õppis õpetaja eriala selleks, et ta vihkab lapsi ning tahab neid kuni pensionile minekuni piinata. Enne kui õpetajaid asute süüdistama, mõelge kas tema on ikka täielikult süüdi ning mida sina tunneksid, kui oleksid õpetaja asemel.