"Lõvi" ("Lion") treiler jätab filmi tegeliku sisu ning loo kulgemise väga kahvatuks ning ei suuda kuidagi adekvaatselt peegeldada seda, millest film tegelikult räägib ja kuidas lugu jutustatakse. Tegu on väga korraliku draamafilmiga, mis garanteerib ka korraliku pisaratekoguse

Meie peategelase, väikse India poisi, Saroo, teekond saab alguse kuskil kaugel suure India vaeses külas - üks asi viib teiseni ning Saroo triivib oma kodukohast meile mõistmatutesse kaugustesse. Teadmata oma ema nime, perekonnanime või osariigi nime, löövad elulained pea peal kokku ning 5-aastane poiss satub uskumatutesse seiklustesse, mis leiavad oma õnneliku lõpu, kui Austraalia paar ta adopteerib ning Tasmaania elama viib ja see on kõigest filmi sissejuhatus. Kuid just selline ülesehitus loob korraliku põhja igasugustele edaspidisteks suheteks.

"Lõvi"

Terve film on väga intensiivselt komponeeritud - peategelase võitlus kord iseendaga, kord karmi maailma vastu ning oma otsingute kaoses tõmbab ta vaataja kiirelt emotsionaalsesse sasipuntrasse, mis võtab kohati isegi hingetuks. Vaatajana loodame näha seda, mida peategelanegi loodab näha ning enne hing rahu ei anna, kui lõpptulemus on saavutatud.

Film põhineb tõestisündinud lool ning päriselt aset leidnud juhtumisi demonstreeritakse ka filmi lõputiitrites. Kindlasti on tegemist erakordse looga - heinakuhast nõela otsimisega - oma sünnikoha leidmisega suurest Indiast. Samas ei raputa film liigselt oma uudsusega: India vaesuse probleeme nägime ka peaosalist kehastava Dev Pateli (täiskasvanud Saroo) ühes eelmises filmis "Rentslimiljonär" ning ka juba varem mainitud ülerahvastatuse teema ei tohiks võõras olla

"Lõvi"

Paljud Eesti vaatajad ei pruugi teada, et Indias on palju erinevaid dialekte ja keeli ning seda, et hindud ei pruugi ka ise üksteisest aru saada ning sellega rõhutatakse taaskord seda, kui meeletult suur üks riik/maa olla võib ning ära eksimine sellises mastaabis ei ole midagi võimatut ega harukordset… ning Saroo on üks väga-väga paljudest lastest, kes oma kodutee kaotab.

Kokkuvõttes võib "Lõvi" pidada klassikaliseks draamafilmiks, mida ilmestab värvikirev näitlejate kaader - nii Hollywoodi (Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham) kui ka Bollywoodi staariparaad (Priyanka Bose, Tannishtha Chatterjee, Nawazuddin Siddiqui).