Elina ütleb, et kui talle pakuti konkursi saatejuhi kohta, siis oli tema tingimus, et ta saaks ka ise laulda. Paljud on näinud esimese poolfinaali avanumbrit, kus esinesid Elina, Marko Reikop ja Ott Lepland. Saatejuhid lubavad televaatajaid üllatada ka täna õhtul.

„Saatejuhi roll on väga lahe, aga energiat nõudev töö,” muljetab Elina. „Otse-eetris pead sa kohe siin ja praegu ennast sada protsenti teostama ja olema oivaline. Teist duublit ei tule. Kontserdil tunnen end palju enesekindlamalt, sest kõik on ette valmistatud ja õpitud ning tõenäosus vigu teha on väike. Saatejuht peab improviseerima, aga laulmises saad improviseerida ainult oma sisemiste emotsioonide ja mõtetega,” võrdleb Elina laulja ja telesaatejuhi tööd ning lisab palju imetlussõnu oma kaassaatejuhi Marko Reikopi pihta.

Elinal on väike saladus: kuigi ta popmuusikat ei kuula, meeldib talle väga karaoket laulda, ikka neidsamu pophitte. Ta valib massiivsed ja häälekad laulud, näiteks midagi Whitney Houstoni, Beyoncé või Adele’i repertuaarist.

Aga kas popdiivad saaksid Elina repertuaariga hakkama? Elina vastab, et muidugi suudaksid nad laulda midagi lihtsamat ka klassikast, aga tõsise repertuaari jaoks on vaja aastaid ja aastaid trenni ning erilist hääleseadmist.