Mwale avaldas piinava mure eksklusiivses intervjuus Daily Mailiga. Isa ei suuda uskuda, et ta nelja-aastased tüdrukud on jäädavalt tema juurest minema viidud. "See ei saa olla tõsi," väljendas mees hämmastust. Esimest korda avalikkuse ees suu lahti teinud isa sõnul valetati kohtule väites, et lapsed olid jäetud hooleta pärast ema surma raskel sünnitusel. Mwale oli andnud endast kõik, et tütred saaksid karmides tingimustes väikses külakeses parimad võimalikud elutingimused. "Mulle räägiti, et Esther ja Stella viiakse välismaale rikka naise juurde, kes saab neile pakkuda väärilist haridust ning seejärel tuuakse nad minu juurde tagasi. Nüüd selgub, et nad adopteeriti täielikult. See ei saa olla tõsi, ma ei suuda uskuda, et see on tõsi. Mina olen nende isa ja jään selleks alati."

Madonna avaldas huvi laste vastu möödunud aasta mais, mil külastas laste hooldekodu Malawi pealinna Lilongwe lähistel. Mehele öeldi, et popstaarile meeldisid ta kaksikud ning ta tahab nad minema viia, et pakkuda head haridust. Lesk rääkis laste ema perega ning jõuti arusaamale, et tegemist oleks suurepärase võimalusega. Ent tüdrukute perele lubati, et neid ei lahutata igaveseks. "Ma nõustusin nende välismaale viimisega aga mulle lubati, et nad naasevad peagi. Nad on elu lõpuni minu lapsed ja mina jään alatiseks nende issiks."

Härra Mwale pole ka ise saanud korralikku haridust.
"Lasteekodu juhataja palus mul kõigega kohtuistungil nõustuda. Ma ei saanud aru, et see tähendab, et ma ei näe oma tüdrukuid enam kunagi. Minu naisevend oli koos minuga lepingute allkirjastamisel ja me uskusime jätkuvalt, et mu lapsed tulevad varsti tagasi koju."

Kohtus pidi mees taluma kohutavaid valesid, mil lastele määratud hooldaja väitis kohtunikule, et kaksikute isa jättis nad pärast ema surma ning abiellus teise naisega. Paaril on veel viis last. Kohtuotsuses seisab: "Pärast abikaasa surma lahkus vastsündinute isa kodukülast, et abielluda teise naisega, jättes tähelepanuta laste elukorralduse."

Mwale vaidleb vastu: "Mina viisin nad lastekodusse nende ema surma järel. Me olime õnnelikus abielus aastaid. Meie pereelu oli korras. Kui ta sünnitas kaksikud, kaotas ta palju verd ja suri. Lapsed jäid ellu. Ma lootsin haiglalt abi saada, aga nad väitsid, et tüdrukud saaksid parema
elu hooldekodus. Kõik külaelanikud teavad, et ma tahtsin neile lihtsalt parimat."

Madonna esindajad on keeldunud olukorda kommenteerimast.