Tartu Ülikooli tudeng Helen ja Saaremaa medõde Liisa on saatest “Abielus esimesest silmapilgust” tuntud noored naised, kes kuidagi ei suuda leida seda õiget ja ainust. Nüüd aga said neiud kirgliku võimaluse elada koos kuue erineva noormehega nagu mees ja naine ning seejärel ootab kõiki ees otsustav valik.

Heleni esimeseks prooviabikaasaks on 19-aastane Raplamaal elav noortalunik Kalvi-Kalle, kes elab koos vanavanematega ja plaanib tulevikus üle võtta. Kalvi-Kalle tegeleb masinate hooldamise ja remondiga, kuid liiga palju tööd väikeses maakohas just ei ole. Lisaks teeb ta juhutöid ja vabal ajal nokitseb ka kodus vanade traktorite kallal. Talle meeldib kõik tehnikaga seonduv, eriti autod, kuigi juhilubasid ei ole tal kunagi olnud. Sellele vaatamata driftib ta oma riisiraketi nime kandva Hundayga uhkelt kodukandi kruusateedel. Kalvi-Kallel on taskus 8. klassi lõputunnitus. “Siis tulid muud huvid peale,” selgitab ta ise ja lisab, et tahtis möödunud aastal haridusteed jätkata, kuid jäi dokumentide sisseviimisega hiljaks. Prooviabielu saatesse tuli üksi pea kaks aastat olnud Kalvi-Kalle sellepärast, et “blondiin on nõrkus” ja Helen hakkas talle telereklaamis meeldima.

Medõe Liisa esimese nädala proovikaaslane on aga Žiga, kes on 27-aastane Sloveenia pealinnast Ljubljanast pärit maailmarändur. Žiga on väga avatud ja suhtlemisaldis ning alati naerusuine. Talle meeldib kõik spordiga seonduv, ta mängib jalgpalli ja on töötanud lumelauainstruktorina. Seiklushimust ajendatuna istus ta möödunud aasta kevadel kodus jalgratta selga ja põrutas Nordkappi välja. Tagasiteel sattus ta juhuse tahtel Eestisse, mis teda otsekohe lummas. Avatud oleku ja alati naerul suuga koputas ta ühe vanalinna hosteli uksele, kus tal töötamise eest elada lubati ja süüa anti. Lisaks leidis ta omale töö jalgrattaparanduses. Lõbusa olekuga maailmarändur leidis omale otsekohe palju sõpru ja otsustaski suveks Eestisse jääda. Prooviabielu saatest kuulis Žiga sõpradelt, et ta oli parasjagu vaba ja telesaates kaasalöömine tundus huvitav, siis kandideeris ta osalema.

Saate esimeses episoodis rullusid lahti Heleni ja Liisa esimeste prooviabielude kaks esimest päeva. Toimuvat jälgisid kaamerate vahendusel distantsilt naiste parimad sõbrannad. Heleni ja Kalvi-Kalle vahel lõi sädemeid momentaalselt: “Blondiini kohta üsna normaalne tüdruk,” andis mees oma potentsiaalsele mõrsjale esialgse hinnangu. “Ta meeldib mulle. Ta on selline, kellega meil teemasid jagub,” oli ka Helen rahul. Liisa uksele koputanud sloveenlase Žiga sõnul oli samuti esmamulje väga hea. Kui esialgu pani välismaise hurmuri riietus naist silmi pööritama, suutis mees ta oma sarmi ja seiklusjuttudega imekiirelt pahviks lüüa.

Ehtsale abielule kohaselt, pidid noored ööbima ühises voodis. Kui Heleni pool sujus kõik loomulikult, siis Liisa korteris oli olukord pisut pingelisem ning näitsik üritas olukorda lahendada lustlikult, ent piinlikult. “Ma tahan ainult magada. Sina püsid enda poolel ja mina enda poolel,” panin Žiga reeglid paika. Kalle ja Heleni kambris kiskus olukord aga kuumemaks. “Ta on minult ümbert kinni võtnud aga mul ei ole midagi selle vastu,” tunnistas Helen. “Öösel rääkisime pikalt juttu, tutvusime ja pika aja peale võiks temast mulle isegi asja saada,” arvas Kalle.

Teisel õhtul käisid noored koos šoppamas ning hämaruse saabudes nauditi veiniklaasi kõrval romantilist õhtusööki. Kui Maailmarändur võttis ohjad enda kätte ja valmistas Liisale pitsat, siis Kalle jäi tukkuma ning Helenil tuli hakklihakastet omapäi valmistama. Tunnete teed on aga ettearvamatud — Heleni ja Kalle vaheline keemia arenes lausa nii kiiresti, et juba teisel ööl otsustasid noored katta magamistuba filmiva kaamera kinni ning nautida läheduse ülimat faasi.

Öö saabudes ei tahtnud ka Liisa midagi saatuse ega ebamääraste vihjete hooleks jätta ning võttis sihiks maailmarändur ära kodustada: “Ma seksin sinuga niikuinii enne kui sa ära lähed,” hoiatas ta Žigat. Paraku tal sel korral õnneks siiski ei läinud ja mees ootas kannatlikult Liisa uinumiseni, et siis vaikselt voodisse hiilida.

Vaata saate 1. osa uuesti ning anna teada, millise mulje värske tõsielusari Sulle jättis!