"Mulle tundub, et tal ei ole ka häid nõuandjaid. Tema nõuandjad on valimiskampaania nõuandjad. Nende mõtteviis on teistsugune. Nad ei mõtle suurelt, nad nagu juhiksid erakonda. Ütlevad, et president ei kuluta krediitkaardiga riigi raha, ja arvavad, et selle tõttu tema populaarsus valijate hulgas suureneb. See aga pole presidendi puhul üldse oluline! Kellele peaks meeldima sõnum, et presidendile pole vaja residentsi? Tema nõuandjad lähtuvad kogumist "meie valijad" ja arvavad, et neile meeldiks, kui president on kokkuhoidlik ega taha residentsi. Nad ei lähtu sellest, kas Eesti Vabariigile on seda vaja. Need vähesed kommentaarid, mis on tema abilistelt tulnud, on täpselt selles mõõtkavas," kritiseerib Kallas.

"Aga ikka kulub ju palju raha. Suured ametiautod, ihukaitsjad, teenijad, terve kantseleitäis inimesi. Ja sellest ei saa ma aru: mis kriteerium see on, et olen president ja olen odav? Kui olin peaminister, sõitsin ka alul lennukis turistiklassis. Ühel hetkel vaatasin, et kõik ümberringi muigavad. Riigil olgu oma väärikus. Kui kiitled sellega, et käid trammiga tööl, ei võeta sind tõsiselt, pigem vaadatakse muigega. Sellega palju sõpru ei võida," sõnas Kallas.

Kallas leiab, et president vajab kindlasti residentsi. "Kõikidel teistel riikidel on residentsid olemas, Soomes isegi mitu. Selline residents on vajalik läbirääkimisteks, külaliste vastuvõtmiseks, teistmoodi õhkkonna loomiseks," märkis ta. "Kui Lennart Meri kolis oma Viimsi majja, võttis ta seal vastu Prantsusmaa presidendi Jacques Chiraci. Büroohoones ei saa kõiki riigiasju ajada, poliitikas on vaja ka inimlikku mõõdet."