1. Adele Dazeem, 2014

John Travolta ülesanne oli juhatada sisse Idina Menzeli lugu "Let It Go" filmist "Lumekuninganna ja igavene talv" ("Frozen"), kuid Idina Menzelist sai hoopis Adele Dazeem.

2. David Niven ja alasti mees, 1974

Fotograaf Robert Opel kehastus Oscarite lava taga ajakirjanikuks ning jooksis alasti lavale. Samal ajal juhatas David Niven sisse Elizabeth Taylorit.

3. Roberto Benigni Oscari võit, 1999

"Life Is Beautiful" võitis 1999. aastal parima võõrkeelse filmi Oscari, kuid selle režissöör Roberto Benigni ei suutnud end vaos hoida ning käitus Oscarit vastu võttes väga ülemeelikult.

4. Publik ei plaksutanud Jenny Beavan võidu ajal, 2016

Kui "Mad Max: Raevu tee" ("Mad Max: Fury Road") kostüümikunstnik Jenny Beavan läks lavale auhinda vastu võtma, tabas televaatajaid üllatus: paljud inimesed ei plaksutanud ilmselt sellepärast, et suurepärase töö eest teenitud auhinna võitnud kunstnik ei näinud välja nii nagu kõik teised.

5. Marlon Brando Oscari võit, 1973

Brando keeldus "Ristiisa" eest võidetud Oscarit vastu võtmast ning saatis enda asemel lavale indiaanlase Sacheen Littlefeather, kes selgitas, et Brando boikoteerib seda, kuidas Ameerika põliselanikke kujutatakse Hollywoodi filmides. Osa publikust hakkas esinejat maha vilistama, kuid õnneks summutas selle vali plaksutamine ja toetus.

6. Michael Moore, 2003

Michael Moore võitis parima dokumentaalfilmi Oscari filmiga "Bowling for Columbine", kuid tavapärase tänukõne asemel andis teada, et on president Bushi algatatud Iraagi sõja vastu. Muidugi ei võtnud publik seda soojalt vastu ning Moore vilistati lavalt maha.

7. Adrien Brody ja Halle Berry suudlus, 2003

Brody võitis Roman Polanski filmi "Pianist" eest parima meespeaosa Oscari, kuid teades, et režissöör oli 1977. aastal tunnistanud end süüdi ebaseaduslikus seksuaalvahekorras 13-aastase tüdrukuga, siis võib Brody ootamatut suudlust pidada mitte ainult üllatavaks, vaid ka kohatuks.

8. Sean Penn, 2005

Penn lihtsalt pidi ütlema, et Jude Law on suurepärane näitleja, sest muidu keegi ei teaks.

9. Marisa Tomei Oscari võit, 1993

Minu silmis oli Tomei 1993. aasta filmi "My Cousin Vinny" eest Oscarit igati väärt. Samas kategoorias võistlesid veel Miranda Richardson, Joan Plowright, Vanessa Redgrave ja Judy Davis. Näitleja võit oli paljude jaoks aga nii üllatav, et sündisid lausa kuulujutud ja vandenõuteooriad, mille kohaselt loeti kogemata ette vale nimi ja Ameerika filmiakadeemia üritas kõiki veenda, et Tomei pidigi võitma.

10. Seth MacFarlane, 2013

Video räägib enda eest, aga nii juhtub kui palgata õhtujuhiks "Family Guy" looja.