Tänapäeval kannavad breketeid pea igas vanuses inimesed. Parim aeg hambarea korrigeerimiseks on varakult, umbes 7-8 aastaselt, kus kasvav lõualuu ning hambarida on kergemini muudetav. Samas pole mingi imeasi, kui ilusa naeratuse vormimise on ette võtnud ka vanemad kui kooliealised – ka nii on ravi täiesti tulemuslik.

Breketeid tuleb kanda umbes kaks aastat. Peale paigaldamist peab käima iga kuu kontrollimas, kas kõik on korras; samas vaadatakse hammastega toimunud muutused üle ja pingutatakse breketeid vastavalt vajadusele tugevamaks. Esialgu paigaldatakse breketid tagumistele hammastele, nii et ka avala naeratuse puhul ei pruugi keegi aru saada, et sa neid kannad. Esihammastele pannakse breketid enamasti poole aasta möödudes. Kui hambarida ilus ja korrapärane, võetakse breketid ära ning puhastatakse hambad. Selleks, et tulemus oleks püsiv, tuleb veel poole aasta jagu suus klambrisarnast asjandust kanda.

Kuidas breketeid paigaldatakse? Esialgu võetakse hambareast jäljend, mille põhjal tehakse kipsmudel. Selle alusel näeb ortodont, mida ja kuidas hambareas muuta tuleb. Tehakse ka röntgenipilt lõualuudest. Nende ettevalmistuste alusel valitakse sobivad breketid, mis liimitakse hammastele, iga element eraldi. Neid ühendab kaar, mis hakkabki hambarida sirgemaks koolutama. Igakuistel arstivisiitidel pingutatakse breketeid vastavalt sellele, kuidas hambad kandmisaja jooksul nihkunud on.

Vahetult peale breketite paigaldamist on tunne üsna veider, kuid pikapeale sellega harjutakse. Paari nädala jooksul tuleb loobuda toitudest, mis vajavad närimist, ning elada peamiselt jogurti ja muu vedela kraami peal (sinna hulka kuulub ka näiteks jäätis :)). Hiljem on kõik nagu ikka, erilisi piiranguid pole.

Algkoolilapsed saavad breketid haigekassa abiga, hilisemas vanuses on ravi maksumus mitutuhat krooni. Puseriti hammaste puhul tasub breketite kandmist aga kindlasti kaaluda, ilus hambarida ja kena naeratus on seda väärt!