Mille poolest on praeguse aja noorte põlvkond eriline – ja kas üldse on? Kas romantika on elus ja noored ikka hukas? Kas Priit Võigemast on juba vana? Vaata meeleolukat videointervjuud ja tõtta kindlasti etendust kaema!

Kontsertetendus "Kord annan end päriselt ära" on helilooja Rasmus Puuri ja lavastaja Priit Võigemasti koostöös sündiv muusikaline mõtisklus praegusaja noortest meestest ja noortest naistest, nende mõtetest ja tunnetest.

Lavastuses põrkub stereotüüpse noore mehe kuvand noore naise unistuste-soovidega, liikudes nii noore naise kui mehe stereotüübi lõhkumise ja väga isikliku ruumini. Noor mees ei ole ainult vihane, enesekindel mässaja, vaid ka väga habras lüürik. Noor naine pole vaid naiivne, õrn edvistaja, vaid ka tugev ja juba emadust tajuv mõistuseinimene.

"Inimese maailmavaade ja väärtused ajas muutuvad ning teost, mis olekski läbinisti noore inimese keskne, ma mõne aasta pärast enam luua ei saaks. Samuti on kõik lavalolevad lauljad noored just praegu. Sestap tulebki seda teha nüüd ja kohe. Sest see on meile oluline. Sest see on praegu meie elu," sõnas helilooja Rasmus Puur.

Kontsertetendust kantakse ette kokku viis korda suurepärase akustikaga Kultuurikatla Katelde saalis, kus Hirvo Surva ja Ingrid Roose juhatusel astub üles 80-pealine koor, mis on kokku pandud Rahvusooper Estonia noormeestekoorist, neidudekoorist Kammerhääled ning kammernaiskoorist Sireen. Lavastuse kunstnik on Kairi Mändla (NO99) ja valguskunstnik Priidu Adlas (Vaba Lava). Tekstid pärinevad sellistest Eesti luule suurkujudelt nagu Ernst Enno, Gustav Suits, Kersti Merilaas, Viivi Luik, Eda Ahi, Kristiina Ehin, Veiko Tubin jpt

Vaata lisa Facebookist, pileti saad Piletilevist.