Eesti uuriva ajakirjanduse suurima tegija "Pealtnägija" kallal töötas Johannson mitmeid aastaid, kuni otsustas televaatajate suureks üllatuseks jätta emalaev ning lõpetada pidev koostöö Eesti Rahvusringhäälinguga. Viimaks andis teletalent vaatajaid põletanud küsimusele ka selgituse.

"Minu otsus avalik-õiguslikust televisioonist lahkuda ei sündinud kergelt ja see ei olnud kindlasti hetkeemotsioonil põhinev otsus, ma kaalusin ja kalkuleerisin seda päris mitu head aastat," tunnistas Roald.
"Paar aastat enne oma lahkumist käisin väga selgelt ETV seitsmendal korrusel juhatuse ja mõningate toimetuse juhtide juures rääkimas sellest, et ma olen väsinud, väsinud ühest formaadist, väsinud "Pealtnägijast", nädalast nädalasse selle tegemisest. Tahaksin väga jätkata Eesti Televisioonis, küll aga mingi muu formaadiga."

Kõrgemad jõud Johannsoni soove paraku kuulda ei võtnud, seega otsustas mees sama vagu edasi künda, kuni sai lõplikult villand. "Üks hetk mõtlesin, et ma ei taha enam 15-20 aastat seda teha. Siis ma rääkisin uuesti. Rääkisime sõber Rasmus Kaggega, töötasime paar konkreetset ideed välja, mida me ka välja pakkusime programmijuhile, peatoimetajale ja peaprodutsendile. Selline mantraks kujunenud "raha ei ole" lõi ka mulle vastu nägu reaalsusena. Ei tundunud mul loomingulise inimesena olevat väga palju väljundeid selles majas, mistõttu otsustasingi, et tõmban selle juhtme seinast välja ja proovin oma õnne ja loomingulist sädet välja elada kuskil mujal."

Nüüd on teleajakirjanik juba kaks aastat leiba teeninud vabakutselisena. Ühtlasi juhib Johannson Kanal 2-s reportaažisaadet "Roaldi nädal". Oma julget otsust palgatöö selja taha jätta pole mees enda sõnul veel kahetsenud: "Mu võimalused on kindlasti igas mõttes suuremad ja mul on hea meel, et ma selle otsuse vastu võtsin."