“November” võistleb festivalil programmis World Narrative Competition, mis on pühendatud maailmakino värske paremiku tutvustamisele ja kuhu valiti vaid 10 filmi. Kokku kandideeris festivali programmis osalema 7800 projekti, millest 3362 olid mängufilmid. Andrus Kivirähki romaanil “Rehepapp ehk november” põhinevat filmi lähevad New Yorki tutvustama režissöör Rainer Sarnet, produtsent Katrin Kissa ja filmi peaosalised Real Lest ning Jörgen Liik.
Produtsent Kissa sõnul on tal ääretult hea meel, et film valiti sedavõrd olulisele festivalile ja et “Novembri” rahvusvaheline esilinastus toimub just New Yorgis. “See on linn, kus inimesed on elamustele aplad, kus on pulbitsev kunstielu ning kus publik ja meedia annavad oma muljetest valjuhäälselt teada. Kus mujal kui just seal tuleks esilinastada lugu, mida meie peame niivõrd sügavalt enda omaks. Peagi saame teada, kuidas “Novembrit” väljaspool meie kultuuriruumi mõistetakse ja vastu võetakse. Ootan põnevusega,” lisas Kissa.

Lavastaja Rainer Sarneti käe all valminud “November” on muinasjutufilm täiskasvanutele, mida on tänaseks Eesti kinodes vaadanud juba enam kui 41000 inimest. Filmi saab praegu veel näha nii Tallinna, Tartu kui Pärnu kinodes. Loo tegevus toimub paganlikus Eesti külas, kus ahned ja juhmid külaelanikud pistavad rinda nii Katku, Vanapagana kui krattidega. Filmi peategelane on noor talutüdruk Liina, kes on lootusetult armunud külapoiss Hansu. Hansule on aga silma jäänud hoopis imekaunis mõisapreili. Lisaks nõuab Liina isa, et neiu läheks naiseks ropu suuvärgiga Endlile.

“Novembri” lavastas Rainer Sarnet, selle peaosades mängivad Rea Lest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi, Heino Kalm, Meelis Rämmeld, Katariina Unt, Taavi Eelmaa ja Jaan Tooming. “Novembri” produtsent on Katrin Kissa, operaator Mart Taniel, kunstnikud Jaagup Roomet ja Matis Mäesalu. Filmi muusika on loonud üks tuntumaid Poola kaasaegseid heliloojaid Jacaszek.
“November” valmis produktsioonifirmas Homeless Bob Production.

Vaata filmi treilerit: