"Indiana Jones 5" on seeria esimene film, mida toodab ja levitab sarnaselt "Star Warsi", Marveli ja Pixari filmidele Disney. Indiana Jones kuulus Lucasfilmi omandisse, aga kui Disney filmistuudio ära ostis, sai ka maailmakuulsast arheoloogist mikihiire stuudio aina suureneva ampluaa järjekordne osa.

Walt Disney stuudio ametliku teadaande kohaselt saabub veel nimetu Indiana Jonesi film kinodesse 2020. aasta 10. juulil. Tagasi on kõik suuremad loomingulised jõud, kes tõid kinodesse eelmised neli osa: Ford, Spielberg ja seeria veteranprodutsendid Kathleen Kennedy ja Frank Marshall.

Viimasest Indiana Jonesi filmist on möödas 10 aastat ning vahepeal on levinud mitmed kuuldused uue ja noorema näitleja palkamisest, kuid nüüd võib need kuulujutud maha matta, sest Harrison Ford naaseb veel ühte seeriasse, millega teenis omal ajal kogu maailma tähelepanu.

Harrison Ford on 2020. aastaks 78-aastane ning kui Disney tahab Indiana Jonesi filmiseeriat elustada samamoodi nagu "Star Warsi", siis peame arvestama võimalusega, et uues filmis tutvustatakse värsket tegelast, kellega jätkub seeria veel pikka aega.