1. “Valge kuningas”, John Huston (1975)

"Valge kuningas"

Režissöör John Hustoni pool lavastatud filmis kehastavad Sean Connery ja Michael Caine kahte Briti koloniaalarmee endist seersanti, kes plaanivad minna salapärasest metsikusse Kaflirstani. Nad arvavad, et Afganistani taga asetsevad püha linna on lihtne oma haardesse võtta ja üllatuslikul kombel kroonitaksegi Connery karakter kuningaks ja püstitatakse lausa jumala staatusesse.

2. “Siidrimaja seadused”, Lasse Hallstörm (1999)

"Siidrimaja seadused"

Filmi peategelaseks on orvuks jäänud noormees (Tobey Maguire), kellel tekib südamlik isa-poja suhe orbudekodu juhtiva arstiga, keda kehastab Michael Caine. Dr. Wilbur Larch õpetab Homer Wellsile meditsiini, ent tema tugev isiksus on poisi jaoks liig. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkab ta Larchi meetodites kahtlema ja püüab ise endale leida kohta siin maailmas.

3. “Gambiit”, Ronald Neame (1966)
"Gambiit"

Vennad Coenid tegid 2012. aastal sellest legendaarsest kelmikomöödiast uusversiooni, millel ei läinud just kõige paremini. Ronald Neame’i oma kuulub aga klassikute hulka, kus Caine kehastab pätti ja Shirley MacLaine tema sööta.

4. “Tapke Carter”, Mike Hodges (1971).

"Tapke Carter"

Michael Caine on paheline Londoni gangster Jack Carter, kes reisib Newcastle’isse oma kummalistel asjaoludel surnud venna matustele. Jackil tekivad oma venna lahkumise osas aga kahtlused ning peagi asub ta kohaliku allilma valede ja pettuste rägastikust otsima tema surma tegelikku põhjust. Aastal 2000 valmis kuulast krimifilmist uustöötlus, kus nimiosa kehastas Sylvester Stallone. Ka selles filmis lõi Caine kaasa, ent hoopis kõrvalosas.

5. “Nuuskur”, Joseph L. Mankiewicz (1972).

"Nuuskur"

Michael Caine ja Laurence Oliver löövad kaasa Anthony Shafferi näidendi põhjal valminud filmis. Caine on itaallasest juuksur Milo Tindle ja Oliver keerulisi mõistatusi ja mänge armastavat Andrew Wyke, keda seob vaid üks asi — Andrew naine. Kui Andrew saab teada, et tema naine soovib Miloga abielluda, haub ta välja salakavala plaani ja nii algab kahe mehe vaheline ohtlik mäng.

6. “Vaikne ameeriklane”, Phillip Noyce (2002).

"Vaikne ameeriklane"

Philip Noyce’i poolt lavastatud film põhineb Graham Greene’i romaanil, mis kõneleb ilusast ja salapärasest Vietnami linnast Saigonist, mida ümbritseb oht kommunistide ja prantsuse koloniaalvõimude vaheliste pingete tõttu. Linateoses rullub lahti lugu vananemisest ja kaotusest. Caine kehastab vanemat London Timesi korrespondenti, kes armub Vietnami päritolu prostituuti.

7. “Inimlapsed”, Alfonso Cuaron (2006).

"Inimlapsed"

Fimi tegevus leiab aset aastal 2027, mil inimeste paarkümmend aastat kestnud viljatuse tagajärjel on inimühiskond kokkuvarisemise äärel. Ühena vähestest maadest stabiilseks jäänud Suurbritannias on kehtestatud ranged sisserännuseadused. Filmi peategelasi mängivate Clive Oweni ja Julianne Moore’i kõrval teeb Michael Caine värvika etteaste metsamajja tõmbunud härrana.

8. “Itaalia rööv”, Peter Collinson (1969).

"Itaalia rööv"

Michael Caine kehastab alles vanglast vabanenud Charlie Crokerit, kes on taas ees ootamas uus tööots Itaalias — röövida Torino politsei järelvalve all olev 4 miljoni dollariline kullalaadung. Filmist valmis 2003. aastal küllaltki edukas uustöötlus, mille lavastas F. Gary Gray, ent just originaal tegi kuulsaks Mini Cooperi, mida kasutati tagaajamisstseenides.

9. “Hannah ja ta õed”, Woody Allen (1986).

"Hannah ja ta õed"

Woody Alleni loomingu paremikku kuuluvas romantilises ajaviitekomöödias on Caine üle aisa lööv abikaasa. Filmi keskmes on kolm õde, keda kehastavad Mia Farrow, Dianne Wiest ja Barbara Hershey.

10. “Pimeduse rüütli triloogia”, Chritopher Nolan (2005 — 2012).

"Pimeduse rüütli triloogia"

Nolani filmid “Batman alustab”, “Pimeduse rüütel”, ja “Pimeduse rüütli tagasitulek” keerlevad küll Christian Bale’i kehastatud Batmani ehk Bruce Wayne’i ümber, ent Caine’i tegelaskuju Alfred Pennywort mängib karakteri arengus ja sisemises heitluses suurt rolli. Alfred on tema eest hoolitsenud sünnist saati, ta on tema vanim sõber ja ta on ainus inimene, kes teab tema saladusi.