Õpilasfirma Crufty eestvedajateks on kolm abiturienti Melanie Rannula, Karmen Markov ja Alexsandra Kruusberg. Crufty idee sündis tihti esinevast probleemist: kust leida sõpradele ja perele erilisi ning originaalseid kingitusi?

Eesti kunstnike loominguga ei olda sageli kursis, mistõttu on kunsti leidmine ja ostmine keeruline ülesanne, kui selleks puudub konkreetne võimalus. Lahendusena probleemile otsustasid noored ettevõtjad valitud kunstnikud kokku koondada ning nende teosed klientideni tuua. Kvaliteedi hoidmiseks on veebipoes saadaval vaid kindla arvu kunstnike looming. Täna leiab e-poest juba nii tuntuid kunstnikke kui ka alles noori tõusvaid tähti. Esindatud on Viive Noore, Piret Rohusaare, Irina Shabarova (kunsntikunimega Takinada), Triin Koitmaa, Raili Randmaa, Sigrid Järve ja Regina-Mareta Soonseina tööd.

Noorte endi sõnul on seni puudunud vahelüli kunsti looja ja tarbija vahel. Crufty eesmärk on populariseerida kunsti ja muuta eesti kunstnike looming lihtsamini kättesaadavaks. Mitmete Kanada ja Lääne-Euroopa kunsti veebipoodide eeskujul pakub Crufty võimalust soetada väärtuslike originaalteoste kõrval ka kõrgekvaliteetseid digiprinte. Digiprintide taskukohane hind muudab kunsti kättesaadavaks rohkematele inimestele. Teoste väärtuse säilimiseks on digiprindid tiražeeritud ning kunstniku poolt allkirjastatud.

Lühikese tegevusaja jooksul on Crufty paistnud silma oma uudse idee ning suurepärase teostusega. Juba esimesel tegutsemispäeval pärjati Crufty Pärnu õpilasfirmade laadal parima teenuse tiitliga. Suurima tunnustuse osaliseks said noored Junior Achievmenti poolt korraldatud ning rekordlaadaks tituleeritud üritusel, kus õpilasfirma napsas endale suurima käibega õpilasfirma ning parima teenuse tiitlid kui ka SEB ja Ajujahi innovaatilise õpilasfirma eripreemia

Samuti avasid noored aasta alguses Pärnu Haiglas esimese Crufty näituse, kus sai tutvuda imekaunite teostega lähemalt. Kevadel on õpilasfirmal plaanis veel mitmeid põnevaid ettevõtmisi, millest praegu on veel vara rääkida. Mine toeta sinagi noorte ettevõtlust ja eesti kunstnikke Crufty veebipoes ja hoia end uudistega kursis sotsiaalmeedia vahendusel.

Mine heida pilk peale veebipoele, Facebookile ja Instagramile!