Möödunud aasta aprillis linastunud Marveli hittfilmis "Kapten Ameerika: Kodusõda" esmakordselt fännidele tutvustatud senisest kõige noorem Peter Parker (Tom Holland) üritab järjekorras kolmandas "Ämblikmehe" filmiseerias oma äsja avastatud superkangelase identiteedist paremini aimu saada.

Ametliku sünopsise kohaselt naaseb Tasujatega põneva kogemuse omandanud Peter koju, kus ta elab tädi Mayga (Marisa Tomei) oma uue õpetaja Tony Starki (Robert Downey Jr) valvsa pilgu all. Peter üritab tavalist elu jätkata, kuid ihkab samas olla enamat kui kõigi lemmik Ämblikmees. Kui aga välja ilmub uus kurikael Vulture (Michael Keaton), satub kõik Peterile kallis ohtu.

Ämblikmehe vaenlane on filmides esimest korda üles astuv Vulture, keda kehastab "Lindmehe" ("Birdman") rolli eest Oscarile kandideerinud maailma esimene filmi Batman karakternäitleja Michael Keaton.

"Ämblikmees: Kojutulek" on sisu poolest sarnane Sam Raimi 2002. aasta "Ämblikmehe" filmile, mis kujutas samuti noort Peter Parkerit võitlemas kostümeeritud lendava vaenlasega. Samas ei saa filmile midagi pahaks panna, sest 15 aasta jooksul on valminud kuus Ämblikmehe filmi kolme erineva näitlejaga ning lood hakkavad paratamatult ühel hetkel ennast kordama. Õnneks on Vulture ja treileris ainult paar korda näidatud Shocker klassikalised Ämblikmehe vaenlased, mistõttu on eriti huvitav näha neid lõpuks suurel ekraanil.

Fännide rõõmuks on Ämblikmehe uus parim sõber Raudmees (Robert Downey Jr.) ning nende kahe vaheline isa-poja ja õpilase-mentori suhtes tulenev huumor ning draama kujuneb kindlasti filmi kõrghetkeks.

"Ämblikmees: Kojutulek" ("Spider-Man: Homecoming") on esimene Ämblikmehe film, mida ei loo enam ainult õiguste omanik Sony, vaid ka seni üliedukalt superkangelasefilme tootnud Marvel.

Nimelt tegid Marvel ja Sony ajaloolise koostöölepingu, mille kohaselt anti esimesele ohjad uue Ämblikmehe filmi osas ja kui uus nägemus osutub edukamaks kui Sony kesine "Imelise Ämblikmehe" ("Amazing Spider-Man 1 ja 2") seeria või isegi paremaks kui Sam Raimi algupärase võrgupunuja triloogia esimesed kaks suurepärast osa, siis saame kõik rahus tõdeda, et Marvel teab, kuidas superkangelase filme teha ning kõik teised peavad neilt veel nii mõndagi õppima.

Kahjuks võib "Ämblikmees: Kojutulek" jääda Tom Hollandi jaoks viimaseks korraks, kui saab Raudmehega koos linna kohal lennata, sest Sony Pictures endise juhi ja uue filmi produtsendi Amy Pascali sõnul lahkub uus Ämblikmees pärast "Kojutuleku" linastumist Marveli filmiuniversumist, et tegelane saaks oma asja edasi ajada Sony enda arendatavas Marveli filmiuniversumis, kuhu kuuluvad hetkel plaanimisjärgus olevad Venomi, Black Cati ja Silver Sable filmid.
"Ämblikmees: Kojutulek"
"Ämblikmees: Kojutulek"
"Ämblikmees: Kojutulek"