"Tomb Raider" põhineb 1996. aastal alguse saanud üliedukal mänguseerial, mille seni viimane osa "Rise of the Tomb Raider" ilmus 2016. aastal.

Angelina Jolie 2001. aasta "Lara Croft: Tomb Raider" ja 2003. aasta "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life" valmisid Paramount Picturesi käe all ning teenisid üle kogu maailma kokku 432 miljonit dollarit. Filmides astusid toona üles veel Daniel Craig ja Gerard Butler.

2018. aasta "Tomb Raideri" režissöör on Roar Uthaug, kelle viimane film oli näiteks ka Eesti kinodes linastunud Norra katastroofifilm "Laine". Stsenarist on aga tulevase "Transformerid: Viimane rüütel" üks kirjutajatest Geneva Robertson-Dworet.

Peaosas on Alicia Vikander ("Tulbipalavik", "Valgus ookeanide vahel", "Jason Bourne", "Taani tüdruk", "Ex Machina"). Teistes osades Walton Goggins ("Vihane kaheksa", "Justified"), Daniel Wu ("Geostorm", "Warcraft. Algus"), Dominic West ("The Wire") jpt.

Milline saab olema uus "Tomb Raider"? IGN-ile antud intervjuus kinnitas režissöör, et tal on kavas muuta Lara varasemate filmidega võrreldes inimlikumaks. Sarnaselt 2013. aasta videomängule "Tomb Raider", mis kujutas Larat veel noore ja kogenematuna, on ka uue filmi puhul kavas alustada karakteri tutvustamisega täiesti nullist.

"See lugu ei tõsta esile mitte ainult Lara füüsilist tugevust, vaid süveneb ka tema inimlikumatesse külgedesse", selgitas Urthaug.

Urthaug leiab, et Angelina Jolie "Tomb Raideri" filmid olid head, aga tema oma on nendest väga erinev: see on realistlik sünnilugu, mis näitab, kuidas Larast sai naine, keda kõik teavad hiljem kartmatu seiklejana.

Sarnasused 2013. aasta videomängu "Tomb Raider" ja 2018. aasta uue filmi vahel.

Lugu räägib kummalistel asjaoludel kaduma läinud eksentrilise seikleja tütrest, kes on pidanud juba teismeeast saadik isata hakkama saama. 21-aastane Lara Croft töötab Londonis rattakullerina, omamata elus selget eesmärki: ta suudab vaevu maksta üüri, käib harva ülikooli loengutes ning keeldub üle võtmast isa poolt maha jäetud globaalset äriimpeeriumi, sest ei usu siiani, et ta on päriselt igaveseks kadunud.

Lara asub tõsisemalt uurima isa kadumise asjaolusid ning jättes maha oma senise elu, võtab naine ette ohtliku reisi Jaapani rannikualadele, sest just sealt pärines viimane teadaolev info isa kohta. Lara missioon viib ta kummalisele saarele, mis paneb proovile kõik tema piirid ning neid ületades saabki temast Tomb Raider.

Tomb Raider (2018)
"Tomb Raider" (2018)
"Tomb Raider" (2018)