1. "Loomaaedniku naine" ("The Zookeeper's Wife")

Tõestisündinud lugu töötavast abikaasast ja emast, kellest sai II maailmasõja ajal sadadele kangelane.

Varssavi loomaaed õitseb Antonina Żabińska (filmidega „Koduabiline” ja „00.30” Oscarile kandideerinud Jessica Chastain) hoole ja tema abikaasa dr Jan Żabiński (Johan Heldenbergh „Katkenud ahela lõpp”ˇ) juhtimise all. Jan ja Antonina on aga rabatud, kui sakslased nende riigi vallutavad, ning neid sunnitakse kuuletuma Kolmanda Reichi määratud peazooloogile Lutz Heckile (Daniel Brühl „Kapten Ameerika: Kodusõda”).

Toimuva vastu võitlemiseks asuvad Antonina ja Jan salaja vastupanuliikumisega koostööd tegema ja kavandavad plaane, et päästa Varssavi getosse vangistatud inimesi. Antonina seab seeläbi enda ja ka oma lapsed suurde ohtu.

2. "Ring" ("The Circle")

Emma Watsoni ja Tom Hanksi põnevik "The Circle" põhineb David Eggersi samanimelisel raamatul, milles noor hakkaja Mae Holland asub tööle üle kogu maailma tuntud tehnoloogiafirmas. Kõik tundub täiuslik, kuid siis avastab naine firma kohutava saladuse: kõik jälgivad kõiki ja nende käest pole pääsu.

3. "Tume Torn" ("The Dark Tower")

Idris Elba on Roland Deschain ja Matthew McConaughey on mees mustas ehk Walter suureoonelisel romaaniseerial põhineval filmil "Tume Torn" ("The Dark Tower").

Stephen Kingi "Tumeda torni" raamatuseeria koosneb seitsmest põhiosast ja ühest lisaosast. Raamatud segavad kokku fantaasia, ulme ja vesterni nii suurde vormi, et filmi oli aastaid võimatu töösse saada. Esimene film on adaptsioon "Tumeda torni" esimesest raamatust, kuid laenab kokku elemente ka ülejäänud osadest.

Tegemist pole otsese adaptsiooniga, sest vähemalt Kingi enda sõnul otsustasid filmitegijad läheneda raamatule teise nurga alt. Filmi režissööri sõnul on tegu isegi järjega kogu raamatuseeriale ja kuigi fännid polnud sellise otsusega rahul, sest soovisid filmiversiooni igast raamatust, on "Tume torn" siiski üks oodatumaid filme. .

4. "It"

Stephen Kingi "It" põhjal valmis juba 1990. aastal miniseriaal, kuid sel aastal linastub alles esimene täispikk filmiversioon.

Sünopsis: 1989. aasta suvel leitakse Georgie Denbrough tapetuna. Georgie vanem vend ja tema sõpradest koosnev "Luuserite klubi" otsustavad mõrvari ise üles leida. Nad avastavad, et linna terroriseerib deemonlik kurjus, mis on võtnud õudustäratava klouni kuju.

Filmi režissöör on Andy Muschietti (õudusfilm "Mamma"). Klouni rollis on Bill Skarsgård. Peaosas on hittseriaalist "Stranger Things" tuntud Finn Wolfhard ning teistes osades on veel Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor ja Jaden Lieberher.

Film linastub 8. septembril.

5. "Jumanji"

Põhineb 1981. aasta Chris Van Allsburgi samanimelisel lasteraamatul.

1995. aasta hoogne fantaasiafilm "Jumanji" on oluline kahel põhjusel - peaosades olid superstaar Robin Williams ja noor Kirsten Dunst. Talvel jõuab kinodesse uus "Jumanji" Dwayne Johnsoni, Kevin Harti ja Jack Blackiga peaosas.

Robin Williamsi poolt varem kehastatud Alan Parrish pole siiski unustatud - filmitegijad lubasid Williamsi surematut tegelast igatpidi austada. Dwayne Johnson ei kehasta uues filmi aga Alan Parrishit, vaid Dr Bravestone'i, kes kutsutakse 20 aastat pärast esimese "Jumanji" sündmusi lauamängu uurima, kui see jälle välja ilmub.

Film linastub 22. detsembril.

6. "Mõrv Idaekspressis" ("Murder on the Orient Express")

Agatha Christie ühe kõige populaarsema raamatu teises filmiadaptsioonis astub Hercule Poiroti rolli Kenneth Branagh (kes on ka filmi režissöör). Kaasa löövad veel Judi Dench, Daisy Ridley, Leslie Odom Jr., Josh Gad, Michelle Pfieffer, Olivia Colman ja muidugi Johnny Depp.

Film linastub 22. novembril.

7. "Red Sparrow"

Jason Matthewsi samanimelisel romaanil põhinev film vene luurajatest tõusis paljude huviorbiiti kohe kui selgus, et lavastajaks on Frances Lawrence ("Näljamängud") ning peaosades on superstaarid Jennifer Lawrence, Joel Edgerton ja Jeremy Irons.

Film linastub 10. novembril.

8. "Labürindijooksja: Surma ravim" ("The Death Cure")

James Dashneri populaarse raamatuseeria põhjal on juba valminud "Labürindijooksja" (2014) ja "Labürindijooksja: Põlenu katsed" (2015). Seeria kolmas osa "Surma ravim" pidi esialgu linastuma käesoleva aasta 17. veebruaril, kuid peaosatäitja Dylan O'Brien ootamatu vigastuse tõttu lükati esilinastus 2018. aasta 12. jaanuari peale.

9. "Kadunud linn Z" ("The Lost City of Z")

"The Lost City of Z" on põhineb David Granni raamatul "The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon", mis omakorda põhineb tõsielulistel sündmustel Percy Fawcettist, kes otsis Amazonase džunglis taga müütilist linna Z ning kadus seda tehes 1925. aastal koos oma pojaga.

Osades: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland ja Angus Macfadyen.

10. "Valerian ja tuhande planeedi linn" ("Valérian and the City of a Thousand Planets")

"Valerian" ei põhine küll raamatul, aga siiski väga mahukal koomiksil. Visionäärist stsenarist/režissöör Luc Besson on võtnud loo aluseks klassikalise koomiksisarja „Valerian ja Laureline” ning loonud tänapäevase, ainulaadse ja eepilise ulmesaaga.

Valerian (Dane DeHaan) ja Laureline (Cara Delevingne) on kogu universumis korda hoidvad inimterritooriumite valitsuse eriagendid. Valeriani ja Laureline’i ülemus (Clive Owen) saadab nad missioonile vapustavasse galaktikatevahelisse linna Alpha, mis on kõikjalt universumist pärit tuhandetest liikidest koosnev üha kasvav metropol.

Alpha 17 miljonit elanikku on aja jooksul segunenud. Nad on ühendanud oma anded, tehnoloogia ja ressursid kõigi hüvanguks. Kuid kahjuks ei ole kõigil samad eesmärgid. Tegutsema on asunud nähtamatud jõud, mis meie rassi suurde ohtu seavad.

Loe lisaks:
Kõige oodatumad koomiksifilmid.
Kõige oodatumad 2017. aasta filmid.