Tänases “Ringvaates” selgus, et Mati Talvik on suur viktoriinide armastaja ning Kolgaküla rahvamajas toimuval üritusel on ta koos oma poja Arturiga käinud ajusid ragistama juba alates 1998. aastast. “See on tohutult mõnus ajaviide,” rääkis Talvik, kellele meeldib, et viktoriinidel kohtab ta rahvast, keda igapäevaselt ei näe ja samas näeb ka värskeid nägusid.

“Ma teadlikult ei hoiagi ennast vormis, aga ristsõnad lahendan ma kohe ära, kui mingi asi tuleb. Maale minnes võtan alati pataka ristsõnaajakirju kaasa. Lehest alustan ma ka, mitte juhtkirjast, aga hoopis ristsõnadest,” sõnas Talvik.

Legendaarne telemees soovitab noortel inimestel aega mõistlikult kasutada: “Kui huvitav ja kasulik käib käsikäes, siis on ju kõik korras. See teadmine tuleb hiljem, ikka need muud asjad võtavad väga palju tähelepanu. Kui ma midagi kasulikku olen noorena teinud, siis oli see sport.”

“Ma tunnen rõõmu, et ma olen ikka veel tegus. Võiks ju selles vanuses ka midagi hullu olla. Ma ei ole küll eriti religioosne poiss, aga üldiselt on saatus mind hoidnud,” on mees tänulik, et saa olla nii-öelda “võrdne võrdsete hulgas”.