Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) esindaja David Goodman sõnas uudisteagentuurile TASS, et lõplik otsus edasise võistluselt eemaldamise kohta saab tulla alles pärast Kiievi Eurovisionit maikuus.

Venemaa on ka varem olnud Eurovisionilt ülekandest keeldumise tõttu pagendatud, 1998. aastal. 1999. aastal kanti võistlust taas Rossija 1 kanalil üle, kuigi Venemaa ei osalenud – see võimaldas neil aasta hiljem taas võistlustulle astuda.

Euroopa Ringhäälingute Liit ehk EBU teatas, et Venemaa jääb Eurovisionist kõrvale. Põhjus juba teada – Venemaa esindaja Julia Samoilova ei saa Kiievisse võistlusele sõita ning Pervõi Kanal lükkas tagasi tervelt kaks alternatiivset lahendust.

Ukraina keelas Julia Samoiloval kolm aastat riiki siseneda, sest lauljanna osales pärast Krimmi annekteerimist seal toimunud propagandaüritusel.

Rossija 1 telekanali juht Konstantin Ernst aga ei näi siiski muretsevat ning lubab veebilehel Blonkot suure suuga, et Julia Samoilova kindlasti tuleval aastal Eurovisionile sõidab. Ernst kinnitab, et kanal kaotab palju, keeldudes Eurovisionit üle kandmast, kuid tuletab meelde, et Venemaa maksab siiski EBU liikmemakse.

Tõsi ta on – EBU on ka varem reegleid vastavalt vajadusele siiski pehmendanud, kui mõnda riiki vaatamata rikkumistele tagasi osalema tahetakse. Nii näiteks sai Türgi 2014. aastal taas konkursile, kuigi riik 2013. aasta konkursi üle kandmata jättis.

Blonkoti rahvaküsitlus aga viitab, et rahvast Eurovision üldse eriti ei huvitagi - vaid 7,41% küsitletutest vastas, et lauluvõistlus Venemaale oluline on.