1. Kathryn Bigelow - režissöör, produtsent, stsenarist

Tuntumad filmid: "Murdepunkt" ("Point Break"), "Veidrad ajad" ("Strange Days"), "K-19: Lesekstegija" ("K-19: The Widowmaker"), "Piinakamber" ("The Hurt Locker"), "00:30" ("Zero Dark Thirty"). 2017. aastal linastub "Detroit" (peaosas "Star Wars: Jõud tärkab" staar John Boyega").

Kathryn Bigelow on esimene ja seni ainuke naine, kes võitis 2010. aastal filmiga "Piinakamber" parima režissööri Oscari. Ta on ka esimene naine, kes sai sama tunnustuse Bafta ja režissööride gildi (DGA) käest. Ta on ka üks kolmest seni ainsatest naisrežissööridest, kes on lavastanud filmi, mille eelarve on 100 miljonit dollarit (teised kaks on Patty Jenkinsi "Wonder Woman" ja Ava DuVernay "Wrinkle in Time"). Filmiks oli 2002. aasta ajalooline põnevik "K-19: Lesekstegija" Harrison Fordi ja Liam Neesoniga peaosades.

Bigelow filmid varieeruvad ulmest märulite ja poliitiliste põnevikeni ning ta on alati säranud perfektselt tabatud sotsiaalse närvi kui ka vägivalla algosadeni lõhkumise poolest.

2. Agnes Varda - režissöör, stsenarist, näitleja, monteerija, produtsent, fotograaf, kunstnik

Tuntumad filmid: "Cleo de 5 a 7", "La Pointe Courte", "Vagabond"

Prantsuse uue laine (hilised 1950ndad kuni 1960) ainuke naisrežissöör ja liikumise üks tähtsamaid osi Agnes Varda tegutseb tänase päevani. Tema uusim film on dokumentaalfilm "Visages, Villages", mis linastub ka tänavusel Cannes'i filmifestivalil.

Varda 1956. aasta esimest filmi "La Pointe Courte" loetakse sageli Prantsuse uue laine mitteametlikuks esimeseks filmiks. Tal ei olnud filmi tehes professionaalset filmiharidust, kuid oli tegelenud nii maalikunstniku, skulptori kui ka fotograafina. 1962. aastal linastus märgiline "Cléo from 5 to 7", mis tegi ta ka üle maailma kuulsaks. Tema filme loetakse sageli poliitilisteks ja feministlikeks jõududeks.

3. Alice Guy-Blaché - režissöör, stsenarist, produtsent

Tuntumad filmid: "Vie Du Christ", "The Great Adventure", "Cupid and the Comet"

Filmiajaloo esimene täispikkade mängufilmide naisrežissöör (ja stsenarist), kelle nimel on üle 1000 filmi, millest enamus on kadunud, sest Guy tegutses aastatel 1896-1922. Oma karjääri esimese 10 aasta jooksul oli ta maailma ainus naisrežissöör. Tema filmikeel mõjutas näiteks Alfred Hitchcocki ja kuigi tema filme on alles kõigest umbes 140, võib teda lugeda üheks mõjukaimaks naiseks filmiajaloos.

4. Pauline Kael - filmikriitik

Raamatud: "Kiss Kiss Bang Bang", "When the Lights Go Down", "Taking It All In", "Deeper into Movies".

Kael oli The New Yorkeri filmikriitik aastatel 1968 kuni 1991. Praegu loetakse teda parimaks selle aja kriitkuks, kelle arvamused olid sageli vastanduvad teistele omaaegsetele ning kelle mõjud ulatuvad praeguse aja kuulsamate kriitikuteni alustades Armond White`st ja lõpetades varalahkunud Roger Eberti töödega.

Kael oli üks väheseid, keskritiseeris omal ajal "Helisevat muusikat" ning tal oli omapärane tüli Orson Wellesiga. 60ndatel ja 70ndatel, mil tema tööd avaldasid filmikriitikale ja filmitööstusele kõige suuremat mõju, oli tema see, kes tõukas tagant mitmeid tuntud režissööre nagu Brian De Palma, Robert Altman, Sam Peckinpah, Paul Schrader ja näiteks ka Quentin Tarantino.

5. Kathleen Kennedy - produtsent

Tuntumad filmid: "E.T. - sõber kaugelt" ("E.T. - Extraterrestial"), "Tagasi tulevikku" ("Back to the Future"), "Star Wars: Jõud tärkab" ("Star Wars: The Force Awakens"), "Jurassic World: Sauruste maailm" ("Jurassic World"), "Rogue One: Tähesõdade lugu" ("Rogue One: A Star Wars Story").

Hollywoodis assistendi ja sekretärina töötades paistis Kennedy silma huvitavate ideedega produktsiooni osas. Steven Spielberg märkas seda ning Kennedy produtseeris pea 30 aastat suurema osa režissööri filme. Kennedy on töötanud ka koos Robert Zemeckise, Clint Eastwoodi ja Martin Scorsesega.

2012. aastal astus Kennedy Lucasfilmi etteotsa. Disney oli just George Lucaselt "Star Warsi" õigused ja stuudio ära ostnud ning nüüd oli vaja plaane teha: tulemuseks oli "Star Wars: Jõud tärkab", "Rogue One: Tähesõdade lugu" ning 15. detsembril linastuv "Star Wars: Viimased Jedid" ning veel mitmed frantsiisi laiendavad filmid. "Star Warsi" kõrvalt alustas Kennedy hiljuti tööd ka viienda "Indiana Jonesi" filmi kallal.