1. Miliza Korjus (1909-1980)

Korjuse isa oli Eesti sõjaväeohvitser ning ema Leedu-Poola päritolu.

Miliza Korjus oli Eesti-Poola päritolu ooperilaulja ja Hollywoodi näitleja. Ta töötas 1930ndatel ooperilauljana Saksmaal Berliini ooperimajas ning tema etteasted ja salvestused tõstsid ta Euroopa esilauljate hulka, teenides seejuures hüüdnime "The Berlin Nightingale". Ta polnud andekas mitte ainult laulja, vaid ka näitlejana. Korjus kandideeris 1938. aastal filmiga "The Great Waltz" parima naiskõrvalosa Oscarile.

THE GREAT WALTZ, Miliza Korjus

2. Mena Suvari (1979 - ...)

Suvari isa on Pärnust pärit Ando Ivar Süvari ning ema on Kreeka päritoluga.

Vahest üks tuntumaid Eesti päritolu näitlejaid on kindlasti Mena Suvari, kelle roll Sam Mendesi 8 Oscarile kandideerinud ja 5 võitnud klassikalises USA draamas "Tabamatu ilu" ("American Beauty") polnud meeldejääv mitte ainult filmi peategelase Lester Burnhami, vaid ka kõikide teiste vaatajate jaoks. Suvari on üles astunud tuntud USA komöödiates "Kuum pirukas", "Kuum pirukas 2" ja "Kuum pirukas: Klassikokkutulek". Ta on osalenud ka tõsisemates filmides nagu "Raev: Carrie 2", "Pilves", "Trauma" ja HBO kvaliteetdraama "Mulla all".

Mena Suvari

3. Ornella Muti (1955 - ...)

Ornella Muti isa oli itaallane, aga ema Võrumaalt pärit baltisaksa skulptor Renate Krause.

Muti on populaarne Itaalia näitleja: ta on osalenud üle 100 erinevas projektis, valiti Class ajakirja lugejate poolt 1994. aastal maailma ilusaimaks naiseks ning tema populaarsemate USA filmide hulka kuuluvad "Love and Money" (1982), "Casanova" (1987), "Wait Until Spring, Bandini" (1989), "A Season of Giants" (1990), "Oscar" (1991), "Once Upon a Crime" (1992), "Somewhere in the City" (1998) ja "To Rome with Love" (2012).

Ornella Muti

4. Erika Eleniak (1969 - ...)

Eesti publiku seas "Rannavalve" seriaalist tuntud Erika Eleniaki ema on Eesti ja Saksa päritolu.

Erika Eleniaki üks tuntumaid rolle oli kindlasti Shauni McClaini oma "Rannavalves". Ta töötas ka modellina ning kuulutati 1989. aastal Playboy Playmate'iks. Eleniaki tuntumad filmirollid on filmides "E.T.: The Extra-Terrestrial", "The Blob", "Under Siege" ja The Beverly Hillbillies".

Erika Eleniak

5. Anna Torv (1979 - ...)

Seriaalist "Ülisalajane" ("Fringe") tuntud Anna Torvi isa on Eesti päritolu.

"Ülisalajases" FBI agenti Olivia Dunhami kehastanud Torv on suurepärane karakternäitleja, kes laenas näiteks oma häält ka Ninja Theory videomängu "Heavenly Sword" peategelasele Nariko. Torvil oli väike roll ka sõjaseriaalis "The Pacific". Tema viimaste rollide hulka kuuluvad näiteks "The Daughter", kus mängisid ka Geoffrey Rush, Miranda Otto ja Sam Neil. Torvi saab püsivalt näha oktoobris Netflixi krimisarjas "Mindhunter".

Anna Torv

6. "Johann Urb" (1977 - )

Selle nimekirja ainuke tõeline eestlane Johann Urb kasvas üles Eesti ning mõlemad vanemad olid samuti eestlased.

Johanni vanemad on Tarmo Urb ja Maris Urb. Johann kolis 17-aastaselt USA-sse ning tegi New Yorgis modellitööd ja õppis näitlemist Lee Strasburgi teatri - ja filmiinstituudis, mis aitas tal ka näitlejakarjääri alustada. Tuntumateks rollideks on väike osa Roland Emmerichi katastroofifilmis "2012". Teiste tuntumate filmide hulka kuuluvad näiteks "Resident Evil: Retribution", "Zoolander" ja "1408" ja kuigi ka neis oli tal mängida suhteliselt väike roll, ei muuda see Eesti mehe osalust Hollywoodi filmides meie silmis mitte kuidagi väiksemaks.

Johann Urb

7. Alison Pill (1985 - ...)

Filmist "Scott Pilgrim terve maailma vastu" ja seriaalist "The Newsroom" tuntud Alison Pilli isa on Kanada eestlane.

Aaron Sorkini seriaalis "The Newsroom" väga olulist rolli kehastanud Pilli tuntumate filmirollide hulka kuuluvad "Goon: Last of the Enforcers", "Miss Sloane", vendade Coenite "Hail, Caesar!", "Snowpiercer", Woody Alleni "To Rome with Love" ja "Midnight in Paris".

Alison Pill

8. Marko Leht

Kodumaises seriaalis "Elu keset linna" ja "Kodu keset linna" Henrit kehastanud Marko Leht on Eesti mulla jalgadelt pühkinud, et jätkata tööd Hollywoodis ja mujal. Näitleja on näiteks osalenud tuntud Briti seriaalides "River" ja "The Silent Witness". Marko osales ka suvel linastuvas superkangelasefilmis "Wonder Woman".

Marko Leht