Nimelt on Tarbijakaitseamet HDTaneli sõnul oma kirjas keskendunud mängureitingule, mis keelab alaealistel mängida vägivaldseid videomänge nagu näiteks Counter Strike ja GTA. Küll aga juhib Tanel tähelepanu tõigale, et Eestis kehtib hoopis PEGI reiting, mis on soovituslik. Tarbijakaitseamet lähtus ESRB reitingust, mis kehtib USA-s.

"Muidugi, minu loodud üritusi tehakse meedias maha ja nüüd suutsid nad lõpuks võidu saada, sest välja müüdud üritus on Eesti riigi Tarbijakaitseameti poolt tühistatud päeva pealt," lisab HDTanel pettumusega.

Juhul, kui HDTanel oleks siiski oma mängudeürituse läbi viinud, ähvardanuks teda sunniraha tasumine kuni 9600 euro suuruses.

"Õnne oli, et nägin viimastel argipäeva töötundidel seda e-maili, sest vastasel juhul ähvardati ligi 10,000 euro suuruse trahviga ühe paragrahvi rikkumise eest," sõnab Tanel ja lisab, et kirjas toodi rikkumisi välja tervelt viis.

"Ehk siis oleksin pidanud terve oma elu maha müüma, et see kahju Eestile tagastada. Ettekirjutises toodi ära ka, et sean alaealiste elud ohtu sellel üritusel "Outlast 2" näitamisega," lisab videomängur.

"Ma olen kerjus Lasnamäelt, kellel pole mingisugust raha kellegagi võidelda," skandeerib Tanel oma videos ja lisab, et Eestis pole kunagi olnud mingil videomängude üritusel probleeme alaealistele selliste mängude näitamisega.

"Mul pole mingeid õigusi, Eesti riik lihtsalt astub mind sisse," sõnab Tanel videos jutu kokkuvõtteks.

Tarbijakaitseameti poolt läkitatud kirjas seisab: "ESRB (Entertainment Software rating Board) veebilehel avaldatud teabe kohaselt on kõnealuse mängu vanusepiiranguks M ehk 17+ , kuna see sisaldab vägivalda, verd, seksuaalset sisu, alastust ja karmi kõnepruuki/ropendamist." Ent viidatud ESRB piirangusüsteem on HD Taneli sõnul kehtiv USA-s.

"Teose tootja, publitseerija ja reitingute organisatsioon PEGI on märkinud, et nimetatud videomäng ("Outlast 2") ei sobi alla 18-aastastele, kuna selles leidub ekstreemset vägivalda, mõttetut vägivalda kaitsetute inimeste vastu, seksuaalset vägivalda ja ebasobivat keelekasutust. Ehk siis üsna selgelt ja arusaadavalt ei ole antud teos mitte mingil juhul sobilik alaealistele," märgib Tarbijakaitseamet oma kirjas.

"PEGI piirangusüsteem on vabatahtlik. Vaid mõnes riigis on olemas süsteemi toetavad õigusaktid, sõnab HD Tanel Publikule kommentaariks.

Tarbijakaitseameti kirja sai Tanel kätte kella 13-14 vahel reedel. "Õnne oli, et nägime seda... Ma täpselt pole jõudnud isegi seedida seda kõike sügavamalt veel, olen teinud hoiatusvideo ja -postituse, et inimesed ei tuleks mu üritusele, mille välja müüsin, kohale," jätkab Tanel ahastusega.

"Oleks mõni tund mööda läinud oleksid kõik nädalavahetusel puhanud ja siis esmaspäeval oleksin vist iga rikutud paragrahvi eest kokku mingi 10,000 kuni vist 50,000€ trahvi saanud," sõnab Tanel.

"Sisuliselt oleks see üritus mind kodutuks teinud päevapealt. Ma ei tea kas see on normaalne nii väikese etteteatamisega teavitada aga praegu läks mul eluga üle noatera," kirjeldab Tanel trööstitut olukorda.

"Nii finantsiliselt kui ka vaimselt olen täiesti läbi omadega hetkel. Ning selline rünne minu ürituste vastu on ka halb minu koostööpartneritele, kellele pean mina selgitusi tooma ning, mis pole kunagi hea. Kes teab kui palju ma sellega tuleviku mõttes kaotanud olen," täpsustab Tanel Publikule.

"Ausalt pisara silma võtab see, et loen oma video alt kommentaaridest, et osad fännid on kaugemalt juba kohale sõitnud päev varem. Lisaks mõned on ostnud ette ära bussipiletid aga bussifirmad raha ei tagasta selle eest. Iroonilisel kombel peavad nad vist Tarbijakaitseameti poole pöörduma, et raha tagasi saada," tõdeb Tanel tekkinud olukorra tragikoomilisust.

"Isegi kui nad (Tarbijakaitse, toim) ütlevad, et eksivad, vabandame väga, on minu üritus, millele kõvasti oma aega ja raha alla panin, hävitatud ning olen ka tänu sellele kaotanud usaldust paljude oma koostööpartnerite ees. Eriti Red Barrelsi ees kellele taolist super üritust Eestis lubasin. Peale selliseid asju ei julge keegi tullagi mu üritustele," sõnab Tanel nördinult.

Tarbijakaitseametilt ei õnnestunud Delfil artikli avaldamise hetkeks ametlikku kommentaari saada.