Loo sõnade autor Kristiina Ehin rääkis, et neil oli uue plaadi lindistamise periood ja hästi kiire aeg. Tema aga võttis ühe päeva vabaks. "Mõtlesin, et puhkan ja leban diivanil," meenutas Ehin.

Tal olid külas ema ja sõbranna, kellega hakati arutama, kuidas vallasemade teema tekitas erinevate generatsioonide naistes nii palju jõulisi reaktsioone. "Ema pani mulle paberi ette ja ma veel vastasin, et ma ei hakka mingit laulu kirjutama, mul on puhkepäev. Aga lõpptulemus on seitse lehekülge teksti," naeris ta.

Kristiina Ehin leidis, et Siiri Oviiri väljaütlemine saates "Ringvaade", kus ta märkis, et üksikemal võib küll palju lapsi olla, ent aasta ema tiitlile ta kandideerima ei sobi, oli ajend, aga mitte ainukene põhjus.

"Lool on aastasadade taust," rõhutas Ehin. "Vallasemasid on koheldud väga hullul viisil läbi aastasadade, see puudutas närvi. Kihnus pandi vallasemad aerudeta paati ja lükati merele, Eesti kirikutes on pingid, kus pidid istuma vallasemad, et nende jalad oleks näha. Me ei taha näha, et 19. sajandi patriarhaalne häbistus või kõrvalejäätus tuleks tänapäeva."

"Te ei kujuta ju ette, et me valiksime aasta emaks naise, kel on küll, tõesti, jah, palju lapsi, kuid igal jõululaupäeval tutvustatakse uut isa," teatas Oviir 19.aprillil "Ringvaates". "Meie oleme taotlenud parimat võimalikku lastele," põhjendas ta abielunõude kehtestamist aasta ema statuudis.