Ent Oviiri sõnul pole tema kõige kõvemad kritiseerijad soovinud teemat otse temaga arutada, vaid avaldasid arvamust vaid meedias.

Siiri Oviir on kolme lapse ema ning tal on seitse lapselast, ent suure osa oma energiast suunab ta hetkel Eesti Naisliidus tegutsemisele. Kord aastas kulmineerub Oviiri töö aasta ema tiitlit välja andes, sel aastal väljastatakse tiitel juba 20. korda. Ent sedapuhku ei lähe kõik lepase reega – nimelt on paljud inimesed nördinud, et aasta emaks valitav naisterahvas peab Eesti Naisliidu reglemendi järgi olema abielus.

"Meil on tegelikult reglemendis sees, et abielus kasvatanud lapsed
suureks, see tähendab, et lapsed on tunnetanud isa oskusi, isa head sõna, ema head sõna. On kasvanud keskkonnas, kus nende jaoks on kaks vanemat. Kõik me püüdleme ideaali poole ja uskuge mind, me oleme abikaasaga kolm last üles kasvatanud, on vaja nii isa kui ema," rääkis Oviir.

Oviir väljendas 18. aprillil "Ringvaates", et aasta emaks ei kõlba naine, kes igal aastal lastele uut isa tutvustab – selle vastu aitavat vaid abielusolek. See mõttekäik hakkas koheselt elama oma elu ning sellest rääkisid kõik. Oviir tunnistas "Radaris", et otsesaate sõnastus läks rappa.

"No eks üks minu kahetsusväärne sõnavääratus, mida ma oma eelmist elu
arvestades, ma olin ikka pea 25 aastat poliitikas, poleks tohtinud juhtuda," tunnistas Oviir ja lisas, et teema on ka temal väga südames ja ta läks endast välja.

"Vabandan ka teie saates ja see ei ole esimest korda, kui ma kellelegi
tegin oma ütlemisega haiget. Aga mõte ei olnud selles, et kedagi solvata või kellelegi teha haiget. Vabandust, need emad, kes tundsid ennast
puudutatuna," sõnas Oviir.

"See oli lause, mis oli selles kontekstis ebaõnnestunud ja ta tegi teistele haiget," ütles Siiri Oviiri tütar, samuti üksikema Liisa Oviir.

Liisa Oviir on Siiri keskmine tütar. Ta on endine ettevõtlusminister ning praegu on ta riigikogus ja SDE fraktsiooni aseesimees. Liisal on kaks poega, 10 ja 13-aastased, kelle isaga ta koos ei ela. Liisa lahutas oma abielu kuus aastat tagasi.

Liisa tunnistab, et kõnealune teema tekitab temaski erinevaid tundeid. Muret tekitab see, et vastandumine on kõva.

"See, mis tema mulle on õpetanud, on see, et pere on kõige tähtsam ja peres on tingimusteta armastus, on tingimusteta toetus. Ja ma toetan teda ka siis, kui meie arvamused ei pruugi ühtida," rääkis Liisa oma ema Siirist. "Tekib küsimus, kas selleks, et olla hea ema, peaks ema olema abielus. Ma kindlasti ei ole seda meelt," tõdes Liisa Oviir.

Loomulikult on Siirigi kuulnud ansambli Naised Köögis värsket hitti "Aasta Ema", millele Kristiina Ehin tegi sõnad ajendatult just nimelt Siiri Oviiri sõnavõtust.