Mart Normet ütles Publikuga telefoni teel vesteldes, et esimene proov möödus nagu esimesed proovid ikka: “See on alati olnud samamoodi nii Eesti Laulul kui ka Eurovisionil — esimene on alati see, kus testitakse ja proovitakse ning alles otsitakse seda õiget nurka. Kindlasti on siin seda timmimist küllaga ja ma arvan, et korraldajad tulevad meie mõttega kaasa. Lähme edasi ja ajame asja ikka väga ilusaks.”

Meie eurolaulikute proovi jälgis pingsalt ka maailma kuulsaima Eurovisioni blogi Wiwiblogs meeskond, kes koheselt oma muljed interneti avarustesse paiskas (Vaata videot SIIT). Normeti sõnul võetakse fännide arvamust ka kuulda, ent kindlasti mitte liiga palju. “Me ajame ikkagi oma rida, aga loomulikult oleme me avatud kõikidele kommentaaridele ja mõtetele — natukene peab seda ikka jälgima, ei saa ju ometi ülbeks kätte minna,” seletas ta.

Koit ja Laura Eurvisioni laval Kiievis

Eestlased olid proovis väga heas meeleolus ja suurepärases vormis. Lugu said nad läbi teha 4 korda — selle jooksul sai paika sätitud kaamerapilt, graafika, heli ja valgus ning mõistagi vaadati ka seda, mismoodi lisaks kaameranurkadele, liikumistele artistide seljas ka rõivad istuvad. Kui Laura kleidivalik oli kindel juba mõni aeg tagasi, siis Koidul õnnestus põgusa poole tunni sees päris mitu riietekomplekti ära proovida ja seda õiget pole ikka veel leitud. “Me katsetame erinevaid variante. Homme teeme oma hotelli konverentsiruumis proovi ja laupäeval proovime erinevaid variante laval. Meil on mingi visioon olemas, aga ma ei julge sellelt saladuskatet kergitada, sest võib-olla jõuab see idee meil vahepeal veel muutuda. Aga kindlasti me seda natukene muudame, sest see Laura uhke Kristina Viirpalu poolt talle selga õmmeldud kleit on väga nõudlik nii talle kui tema partnerile,” lausus Normet ja lubas nii Publikut kui ka meie lugejaid järgmisel neljapäeval korralikult üllatada.

Koit Toome ja Laura lavanumber on minimalistlik nagu ka nende eelkäijad. Kui duo Eesti Laulu kinni pani, hakati kuluaarides sahistama, et ilmselt poleks Eestil olnud rahagi teiseks jäänud Kerli tulesõuks ja lumemölluks. Normet muigas selle naljaga pooleks öeldud kommentaari peale, et loomulikult oleks Kerli etteaste olnud poole kallim: “Aga kui see oleks põhjendatud ja vajalik olnud, siis küll me oleks saanud sellega ka hakkama. Siin Eurovisionil maksavad tõesti asjad väga palju. Me pole kunagi kasutanud sellist pürot, aga ma arvan, et igal juhul räägime me siin viiekohalistest numbritest. Ma ausalt öeldes ei olnudki selles kontekstis mõelnud seda, et oleks ilmtingimata üks artist, kellel pole taustalauljaid — näiteks nagu Ott ja Marvi, Elina ja Stig või Jüri — et see on hea ja odav. Raha säästmine ei ole üldse esimene kriteerium, küsimus on selles laulus ja numbris.”

Laura ja Koit Toome

“Tänavu kindlasti äge see, et meil on Eurovisioni kõige paremad lauljad — selles ei ole küsimustki! Me võime nende üle olla väga uhked. Kindlasti on “Verona” ka üks meloodilisemaid laule, mis meeldib väga paljudele. Eurovisioni fännide ennustust me juba nägime ja näiteks Norra delegatsiooni juht ütles täna, et see on tema üks lemmikuid. Seda kiitust tuleb uksest ja aknast ehk tegelikult on kõik väga hästi,” rõõmustab Eesti eurodelegatsiooni juht.