Elektriteatri juht Andres Kauts tunneb, et see saab olema Elektriteatrile uus ja põnev samm: "Otsime kasvuvõimalustega kohta, mis soosiks väga hea filmiprogrammi näitamist ning filmiüleste elamusseansside korraldamist. Tartu Uus Teater on olnud parim naaber ja teekaaslane, kuid Laia tänava ruumid jäävad kahele aktiivsele asutusele lihtsalt kitsaks.”

Maikuu programm on ühe arenguetapi piduliku lõpetamise puhul vääriliselt kvaliteetne. 5. mail tuleb näitamisele DocPointil ja Tallinn Music Weekil palju positiivset vastukaja saanud “Vabaduspäev Põhja-Koreas” skandaalsest ansamblist Laibach, kes kogu maailmale üllatuseks on kõigist võimalikest läänelikest rokibändidest esimene, kes Põhja-Koreasse esinema pääseb.

Prima Vista raames aitame korraldada tummfilmikontserti. Koostöös Ameerika saatkonnaga jõuab ekraanile “Blade Runner: The Final Cut”. Õhtut alustab värske dokumentaalfilm stsenarist Hampton Fancherist. Toimub ka välikinoseanss möödunud aasta parima filmi ja režissööritöö tiitliga pärjatud Triin Ruumeti esimese täispika mängufilmiga “Päevad, mis ajasid segadusse”. Kõik Prima Vista kirjandusfestivali raames toimuvad kinoseansid on publikule tasuta.

Programmis on veel Eesti, Laose ja Prantsusmaa koostöös valminud õudusfilmi sugemetega põnevusdraama “Kallis õeke”, milles peaosa mängib Tambet Tuisk, ning imearmas dokfilm “Kedi” Istanbuli tänavakassidest.

Elektriteatri kevadhooaja lõpetab Aki Kaurismäe uus film “Teispool lootust”, mille eest pälvis vanameister ka Berliini filmifestivalil parima režissööri Hõbekaru.

Kogu kava on nähtav Elektriteatri kodulehel.