Liitlasvägede korraldatud operatsiooni raames päästeti piiramisrõngast üle 350 000 sõduri. Film ongi lugu nende sõdurite üleelamistest, kui nad olid sunnitud vastu seisma sel hetkel veel võitmatu vastasega ja ootama liitlasvägede katset neid päästa. Filmi peaosades on Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance ja One Directioni liige Harry Styles.

"Batman alustab", "Pimeduse rüütli", "Pimeduse rüütli taastuleku", "Alguse", "Tähtedevahelise", "Memento" ja "Lõppvaatuse" režissöör Christopher Nolan on ka uus rekordiomanik: nimelt teenis Nolan "Dunkirki" eest 20 miljoni dollari suuruse ettemaksu, millele lisandub ka 20 protsenti filmi teenitud kasumist. See teeb temast Hollywoodi ajaloo kõige enimtasustatud režissööri.

Nolan otsustas koos "Tähtedevahelise" ja viimase Bond-filmi "Spectre" operaatoriga Hoyte van Hoytema kasutada ka seekord IMAX kaameraid ja 65 mm filmilinti. Valitud IMAX kinodes saab "Dunkirki" näha 70 mm ja 35 mm projektsioonina ehk nii nagu selliseid filme peakski vaatama. Produktsioon algas Prantsusmaal. Edasi liiguti Hollandi, Suurbritannia ja Los Angelese vahet. Vaata ka pilte eelmise aasta mais toimunud võtetelt.

Kuulujuttude kohaselt ostis Warner Bros. filmi jaoks 5 miljonit maksnud sõjalennuki, et see siis suurejoonelise plahvatuse saatel õhku lasta. Kõigepealt kinnitati lennukile kõrgtehnoloogilised kaamerad ning pärast soovitud kaadrite jäädvustamist jäeti nüüdseks haruldase lennukiga hüvasti.

Varasemad õrritajad: