Millest IDEM räägib?

Me räägime eneseteostusest. Otsime vastust küsimusele "Kes ma olen?". Käsitleme isiksuse identiteedi teemasid, erinevate kultuuride, rahvaste, usundite ja veendumuste esindajate kooseksisteerimise võimalusi ja võimatust.

Küsitlesite alguses inimesi. Mida te neilt küsisite?

Viisime läbi päris palju intervjuusid erinevate inimestega, selleks, et aru saada, mida inimesed räägivad endast, kuidas reageerivad erinevatele teemadele. Esitasime palju küsimusi, mõned olid provokatiivsed: pere kohta, mehe ja naise suhete kohta, religiooni, elukutse, soo-, rahvus-, teritooriumikuuluvuse kohta. Vastused olid väga huvitavad ja vastuolulised. Mingil määral saime näha meie ühiskonna läbilõiget.

Kes võiksid seda lavastust vaatama tulla?

Lavastus on mõeldud laiale publikule. Meil ei ole vanusepiirangut. IDEM on kindlasti huvitav nendele inimestele, kes tahavad olla iseendaga dialoogis.

Millist rolli mängib lavastuses muusika?

Performance’i aluseks on vestlused meie respondentidega ja muusikaline lugu. Autorimuusikat esitab keelpilliorkester koos helilooja Aleksandr Žedeljoviga. Eriline roll on trummidel, mis on loodud spetsiaalselt selle lavastuse jaoks.

Audiokinetica lavastus IDEM Vaba Lava teatrikeskuses

Mida tähendab sinu jaoks oma/võõras vastandus? Mis on oma, mis on võõras?

Hea küsimus. Esitasime seda ka inimestele, kes käisid meil intervjuudel. Nagu ütles üks neiu: "Elu eesmärk on teistes inimestes". Oma inimene on see inimene, kellest ma saan aru ja kes saab aru minust. Juhul, kui me ei saa üksteisest aru, siis oleme võõrad.

Mida kujutab endast Audiokinetica?

Audiokinetica on loominguliste, aktiivsete ja energiliste inimestega kollektiiv. Me loome originaalseid performance’id, teostame audiovisuaalseid ja -kineetilisi projekte, loome muusikat, teatrit ja muud kunsti. Oleme meeskond, mis koosneb professionaalidest omal alal, keda ühendab üks idee. Oleme koos loonud mitmeid performance’id, teatrilavastusi, animatsiooniga projekte, filme, kontserte. Viimased meie projektid on Alice, Cyclotron, Mehaaniline klaver ja nüüd siis Vabale Lavale jõudev IDEM.

Audiokinetica lavastus IDEM Vaba Lava teatrikeskuses

Kuidas teatri juurde oled jõudnud?

Vene Teatris töötan alates 2002. aastast, pärast B. V. Šukini nimelise teatrikooli lõpetamist. Eduard Tooman, kes tol ajal oli teatris kunstiline juht, kutsus mind ja veel kolme meie teatrikooli lõpetajat Vene Teatrisse tööle.

On sul oma iidoleid?

Mul on inimesed, kelle arvamus on minu jaoks tähtis, aga iidoleid mul otseselt pole.

Milliseid filme vaatad? Millist teatrit? Millist muusikat kuulad?

Kuulan palju muusikat. Enamasti just lavastustes kasutamise jaoks. Praegu olen väga hõivatud teatri tegemisega ja kinno pole ammu jõudnud, kuigi väga tahaks. Mulle meeldib väga eripalgeline teater.

Audiokinetica lavastus IDEM Vaba Lava teatrikeskuses

Lavastus IDEM kuulub Vaba Lava 2016/2017 kuraatoriprogrammi IN I OUT. Etenduste algusaeg 20:00.

Piletid Piletilevist.

Vaba Lava kuraatoriprogrammi paneb teist hooaega kokku tandem rahvusvahelisest kuraatorist Thomas Frankist ja eesti kuraatorist Madli Pestist, kes 2016/2017. aasta programmi valisid avalikule Eesti-sisesele ideekonkursile laekunud 35 projekti ja ligi 200 välistaotluse hulgast välja 8 lavastust, koondades need pealkirja alla "IN I OUT".

Vaba Lava on tänapäevane ja avatud etenduskunstide keskus, mille eesmärgiks on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii teatrihoone kui erinevate tugiteenuste näol ning arendada rahvusvahelist koostööd. Teatrikeskus on avatud uutele kooslustele ja värsketele ideedele. Vaba Lava suurtoetaja on telekommunikatsioonifirma Starman.

Jaga
Kommentaarid