Peale põneva sisu tuuaks ekraanila ka väga head näitlejaid, alustades Michael Douglase ("Viimane Vegas") ja John Malkovichiga ("Olles John Malkovich") ning lõpetades pearollis oleva Noomi Rapace ("Lohetätoveeringuga tüdruk") ja Orlando Bloomiga ("Kariibi mere piraadid"). Viimane saab tegelikult väga vähe ekraaniaega, mistõttu peab Noomi Rapace üksinda "pahadega“ hakkama saama.

Filmis teevad kaasa tohutu hulk väga erinevaid ja põnevaid näitlejaid. Siinkohal on õhus ka küsimus, et kuhu jäi Anthony Hopkins?. Tema oleks samuti siia sobinud, ehkki arvan, et praegu ta teeb vist koostööd ühe teise filmitegijaga ning valmistub suveks, et kaasa aidata hoopis "robotifilmi" edule.

"Salaagent"

"Salaagent" ei sobi vaatamiseks kodus reklaamipauside vahele: tegu on sisutiheda filmiga krimi-ja spioonižanri austajatele.

Noomi Rapace tõestab filmis korduvalt, kuivõrd vinge näitleja on ta tegelikult. Paljudele meenub ta esimesena ulmeõudusfilmist "Prometheus". Enda üllatuseks avastasi, et Noomi teeb kaasa ka 2018. aastal ilmuvas 1973. aasta pantvangikriisi kujutavas draamas "Stockholm".

Orlando Bloomi tegelaskujul on nii vähe teha, et ta kaob lausa ära. Ei tea, kas ta laseb pisut "Kariibi mere piraatide" seerial liugu ja loodab ammusele fännbaasile, kuid midagi jä puudu. Michael Douglas ja tõelised teised tippnäitlejad võtsid kogu tähelepenu endale. Koos on sisuliselt erinevate maailmajagude näitlejad – Rootsist, Israelist, Ameerikast, Inglismaalt. Terve tiim teeb "Salaagendist" põneva elamuse.

"Salaagent"

Tegu on taaskord kuidagi kindla vaatajaskonna jaoks loodud filmiga ja igaühele ei pruugi see meeltmööda olla. Kevadine hittfilm pole see kindlasti.

Kui armastad põnevusfilme, kus võimalikult realistlik adrenaliinirohke märul, siis on see õige teetass, kuigi aegluubis lendavaid kuule või superkangelasi meenutavaid tegelasi siit ei leia. Bondi filmide austajad võiksid küll rahule jääda.

"Turvamaja“ ("Safe House“) ja "Agent Salt“ ("Salt“) kargasid võrdlusmomendina mitu korda pähe. Teistest eristumiseks oleks siia sobinud ka "Võimatu missiooni“ filmidele harjumuspäraseks saanud rollide ümberkehastused, sest oleks lisanud veelgi rohkem vürtsi, kuid siiski on tegu kvaliteetselt toodetud tükiga, mis naelutab vaatajat ekraani ette.