Ta palkab oma kunagise koolivenna, kooli au ja uhkuse, Calvin Joyneri (Kevin Hart), kes on nüüd edukas raamatupidaja, endale appi, et leida viimase raamatupidamisoskuse abil seade, mis võib USA luurele hävitavalt mõjuda. Vagur raamatupidaja aga ei aima, millisesse meeletusse jamasse ta peagi mässitud saab. Pöörased tagaajamised, metsikud tulevahetused, topeltpettused ja spionaaž – neid ohte, mis vastandlikule tandemile saatuslikuks võivad saada ei jõuaks ka kõige usinam exceli-taibu kokku arvutada, kuid nüüd on juba hilja mängust välja astuda...

Siin on sulle aga 7 huvitavat fakti filmi kohta, mida sa tõenäoliselt veel ei teadnud.

1. Kogu filmi vältel kannab Dwayne Johnson naljakat kõhukotti, millele filmis ikka ja jälle ka viidatakse. Tegu on viitega tuntud pildile 90ndatest, kus Johnson kandis kõhukotti.

2. Kui Kevin Hart ja Dwayne Johnsoni tegelaskujud esimest korda kohtuvad, võrdleb Hart Johnsoni välimust Heraklese omaga. Tegu on viitega 2014. aasta filmile “Herakles”, kus Johnson mängis peaosa.

3. Harti tegelaskuju Calvin Joyner räägib filmis lennujaama turvatöötajale loo naisest, kes lõikas oma abikaasa peenise küljest, sõitis sellega minema ning lõpuks viskas autoaknast välja.

Tegu on tegelikult viitega 1993. aastal päriselt aset leidnud juhtumile, kus Lorena Bobbitt lõikas oma abikaasa John Wayne Bobbitti meheau öösel, kui mees magas, kööginoaga maha. Naine põhjendas oma tegu sellega, et mees olla teda eelnevalt vägistanud. Kiirabi leidis õnneks tühermaale visatud peenise üles ning pärast 9,5-tunnist lõikust said mees ja tema peenis taas sõbralikult kokku.

4. Filmis küsib üks suur riiukukk Harti tegelaskujult, Calvinilt, sarkastiliselt, kas ta on nüüd koomik. Ja tõesti, päriselus on Kevin Hart tõesti koomik.

5. Dwayne Johnson on ühe jala ja ühe tolli võrra (33,02 cm) pikem kui Kevin Hart ning kaalub üle saja naela (45,4 kg) rohkem.

6. Tegemist on Warner Bros. ja Universal Pictures’i esimese koostööprojektiga pärast katastrooffilmi “Twister” (1996).

7. Pärast seda, kui tegelaskuju Calvin viskab Phil’ile, keda mängib Aaron Paul, relva, ütleb Phil: “Hea vise, bitch.”. “Bitch” oli Pauli karakteri Jesse Pinkmani lööksõna filmis “Halvale teele” (“Breaking Bad”, 2008).

“Luurespetsidele” saad kaasa elada juba sel laupäeval, 21. mail kelll 20 filmikanalil TV1000 Premium , mida näeb teleoperaator Viasati vahendusel või läbi suuremate kaabeloperaatorite.