“Me elame disponeeritava muusika maailmas; kiirtoidumuusika, millel puudub igasugune sisu. Usun, et see võib olla nende inimeste võit, kes teevad muusikat, mis tegelikult ka midagi tähendab,” teatas järjekorras 62. Eurovisioni võidutrofeega pärjatud Salvador Sobral.“Muusika ei ole ilutulestik; muusika on tunne. Üritagem seda muuta ja tuua muusika tagasi.”

Popmuusika aasta kõige suurema pralle värske võitja kõne, mis laitis nii-öelda kiirtoidumuusikat, pani mitmeid Eurovisioni fänne aga kulmu kortsutama. Tegemist on ju siiski üritusega, kus popmuusika valitseb oma igas vormis — alates Verka Serduchka naeruväärsest palaganist aastal 2007, lõpetades Loreeni looga “Euphoria”, mida on peetud selle sajandi üheks parimaks Eurovisioni võitjaks.

Tänavusel lauluvõistlusel Rootsit esindanud Robin Bengtsson läkitas sotsiaalmeediasse sõnumi, milles ta küll ülistas mehe võidupala “Amar Pelos Dois”, ent pildus ka kriitikanooli tema vastuolulise kommentaari pihta. “Mulle meeldib väga su lugu ja see viis, kuidas sa seda esitad, kuid ma arvan, et su kõne Eurovisioni võidu järel oli madalam kui tõelise võitja oma olema peaks,” avaldas Kiievis end viiendaks laulnud Bengtsson nördimust.

“"Kiirtoidumuusika” võib õiges kohas ja õigel ajal olla parim asi maailmas, võib ka olla nii ilus lugu nagu sinu oma. Ruumi on kõigile,” lisas ta. Rootslase kommentaari on märkinud meeldivaks üle 12 000 inimese, nende hulgas ka Norrat esindanud vokalist Alexander Walman ja Austraalia eest võistlustulle astunud Isaiah Firebrace.