Associated Pressile antud avalduses kinnitas laulja esindaja Brian Bumbery, et Cornell suri kolmapäeva õhtul.

Bumbery sõnul oli surm kiire ja ootamatu ning maailmakuulsa laulja perekond üritab alles šokist toibuda, mistõttu palutakse meedialt privaatsust seniks, kuni uuritakse välja, mis oli nii ootamatu surma põhjus.

Viimane Cornelli Twitteri säuts, mis näitab justkui, et surm oli küll viimane asi tema peas, kuid praeguseks on Detroidi koroner kinnitanud, et laulja surm saabus vabatahtlikult läbi poomise. Cornellist jäi maha naine ja kolm noort last.

Fännid ei suuda endiselt juhtunut uskuda, sest samal õhtul oli Cornell elus ja terve ning andis Soundgardeni koosseisus Detroidis kontserdi.

Salvestused Cornelli viimaselt kontserdilt.

Cornelli Detroidi kontserdi viimane lugu oli Soundgardeni "Slaves and Bulldozers", kuhu segati sisse ka Led Zeppelini "In My Time of Dying", mis tähendab, et viimased sõnad, mida laulja rahvale laulis, olid väga tähenduslikud ja teadlikult valitud.

In my time of dying, I want nobody to mourn

All I want for you to do is take my body home

Chris Cornell sündis 1964. aastal Seattle'is. Soundgarden loodi 1984. aastal ning pärast kuute albumit oli neil käesoleval aastal plaanis välja anda ka seitsmes. Hetkel pole teada, kui kaugele oli bänd albumiga jõudnud, kuid tõenäoliselt saame Cornelli häält kuulda viimast korda postuumselt ilmunud lugudelt. Lauljal oli ka edukas soolokarjäär, mille jooksul ilmus neli albumit. Neist viimane oli 2015. aasta Higher Truth.

Cornell andis oma hääle ka filmimaailmale: ta teenis Kuldgloobuse nominatsiooni Gerard Butleri filmi "Machine Gun Preacher" jaoks kirjutatud loo The Keeper eest. Cornelli ja tema bändide muusika on ilmunud teistes filmides: näiteks "Miami Vice", "Great Expectations" ja "Mission: Impossible 2", Cornell astus iseendana üles ka Cameron Crowe 1992. aasta filmis "Singles".

Cornelli "You Know My Name" oli 2006. aasta Bondi filmi "Casino Royale" teemalugu ning sarnaselt filmile, mis süstis uut elu vaikselt kaduvikku vajunud seeriasse, oli ka Cornelli lugu eriline: see oli esimene Bondi-lugu alates 1983. aasta filmist "Octopussy", mis ei laenanud pala nimeks filmi oma. Cornelli lool oli väga tähtis ülesanne: see pidi sisse juhatama kõikidest Bondi filmidest radikaalselt eristuva osa ning sai sellega suurepäraselt hakkama, olles samuti erinev kõikidest teistest Bondi-lugudest.

Stseen Michael Manni filmist "Collateral", kus taustal kõlab ideaalselt ajastatud Audioslave'i lugu "Shadow on the Sun".

Cornell kirjutas ka pala "The Promise" Armeenia genotsiidist rääkivale filmile "Lubadus", mis jõuab Forum Cinemas kinodesse 19. mail.