Nimetet juuksehädad algavad enamasti varases teismeeas, kui hormoontasakaal muutub ning peanaha talitlus võib suuresti muutuda. Sellegipoolest on mõned head nipid, kuidas rasusest soengupahmakast lahti saada.

Kõik algab hooldusest. Rasususele kalduvate juuste põhjuseks on sageli liiga kuuma veega pesemine. Selle tõttu aktiveeruvad rasunäärmed ning nad hakkavad intensiivsemalt tööle – põhjuseks veel kiiremini mustaks muutuvad juuksed. Juuksurid soovitavad pesemiseks kasutada pigem leiget, toasooja vett, mis takistab näärmete tööd. Siiski, natuke on viimastest ka veel kasu – nimelt hoiavad nad juukseid kaunilt elastsetena (kuivade juuste puhul on ju hästi näha, kuidas juuksed on elujõuetud, nõrgad ega taha ilma tugevate vahade-lakkideta kuidagi soengus püsida).

Pesemiseks tasub kasutada kindlasti juuksetüübile sobivaid hooldusvahendeid. Ja tähelepanu tuleb kindlasti pöörata sellele, kui sageli pead pesta –sagedaseks kasutamiseks sobivad kergšampoonid või igapäevaseks kasutamiseks mõeldud tooted (see märgis on tavaliselt pudeli küljes oleval sildil ära toodud). Sellised šampoonid on õrnema toimega ja sisaldavad ainult pesemiseks vajalikke koostisosi, jättes juustele alles elastsuseka ning säraks vajalikud ained. Igapäevasel pesemisel aitab ka see, kui tavašampooni veega lahjendada.

Juustele ei mõju hästi ka tugev mehaaniline pesemine, kammimine ning märgade juuste sirgeks sakutamine. Kasuks tulevad hoopis masseerivad liigutused ning pesujärgselt õrn kammimine. Sageli hangitakse suurtest kaubanduskettidest mitmeid erinevaid rikutud juustele mõeldud vahendeid ning asutakse neid hoogsalt ja korraga kasutama. Juuksurid soovitavad pöörduda pigem salongidesse ja paluda seal oma juuste olukorda hinnata, vajadusel oskab juuksur kindlasti individuaalselt sobivaid tooteid soovitada.