"Ring" ("The Circle") põhineb Dave Eggersi samanimelisel raamatul, ent õnneks või kahjuks pole ma seda lugenud, mistõttu saan hinnata filmi puhta lehena. Eggersi romaani tasub siiski lugeda, kuna sumedatel suveöödel võib see olla üsna põnev. Pole oluline, kumb enne - raamat või film.

Film toob hästi esile tänapäeva tehnikaimed ja võimalused. Praegusel ajal tipime kuskil Instragramis, Twitteris, Facebookis ning meid ümbritseb kogu aeg tehnoloogiline kaos, mistõttu kaome ise sinna sisse ära. Vahel unustame, kes on meie sõbrad, kus elavad vanemad, mida teevad meile kallid ja lähedased inimesed. "Ring" näitab ehedalt, mis moel oleme kõik tehnika orjad. See orjastab meid oma ahvatluste, põnevuse ja uute väljakutsetega, mis nagu polekski väljakutsed selline uus asi, mida rohkem ja rohkem proovida soovime. Umbes nagu keelatud vili, mis tundub alati kõige magusam.

"Ring" ("The Circle", 2017)

Nii juhtus ka "Ring" peategelase Mae´ga, kes võttis vastu uue väljakutse, ent teadmata, mis selle taga peidus on. Omaette võrdlusmomente võib tuua Hollywoodi superstaaride elust, kus nende tabamiseks kõmupiltnike poolt kasvõi ahelavariisse aetakse. Mingil moel meenutas "Ring" selliseid sarnaseid filme nagu „Näljamängud“, „Närvidemäng“ („Nerve“) ja „Jututuba“ („Chatroom“). Tegu on mõtlemapaneva linateosega, mis sobib igaühele vaatamiseks. Võimalik, et film ei paelu neid, kes pole nutimaailmaga kursis ning arvavad, et see neid ei puuduta.

Vaikselt rullitakse lahti dramaatiline lugu sellest, kuidas ühel hetkel võivad asjad täiesti peapeale minna – puuduvad piirid, sind jälgitakse igal pool, sa ei tunne enam lähedat suhet oma perega, kõik justkui puruneks, sest kõikvõimas tehnoloogia vaatab sind kurja pilguga, ega lase hetkekski hinge tõmmata. Teise nurga alt tuuakse välja inimkonna võimuahnusega kaasnev soov kõike kontrollida, juhtida ja omamoodi isegi teisi alandada.

"Ring" ("The Circle", 2017)

Kus lähevad piirid virtuaalse ja reaalse elu vahel? Filmi üsnagi adrenaliinirohke sisu tõmbab kaasa juba esimestest minutitest, ehkki tegu pole märuliga, on see siiski kuidagi väga kaasakiskuv.. Rollide poolest oli isegi pisut vähe Tom Hanksi, ent Emma Watson tegi hea töö. Oleksin oodanud veel midagi põnevamat (nt. tagaajamised elu ja surma peale jne), kuid selle süüks ei saa filmi ennast panna, kuna tegu on ju adaptsiooniga. Meeldiv avastus oli, et pisikese rolli oli saanud Ellar Coltrane "Poisipõli" ("Boyhood"). Tuttav on ka Patton Oswalt, keda teame teleseriaalist "Agents of S.H.I.E.L.D“.

Kohati on "Ring" nagu mõned tõsieluseriaalid – kirjutad lepingule alla, annad nõusoleku, et kõike su kodus või tööl võib filmida, salvestada, edasi saata, kuni lõpuks avastad, et terve su privaatne elu on ülejäänud maailma ees lahti kistud. Kõikvõimalikud tehnikavidinatest huvitatud inimesed, IT-friigid,sotsiaalmeedia spetsid, tarkvaraarendajad, blogijad ja muud säutsujad peaksid filmist väga hvuvitatud olema. Midagi oleks siiski veel oodanud, aga kokkuvõttes on "Ring" ikkagi huvitav vaatamine. Midagi otseselt negatiivset ei oska öeldagi, kuigi Tom Hanksi unustatava tegelaskuju rollis oleks võinud olla ka Robert De Niro või Harrison Ford.

"Ring" ("The Circle", 2017)

"Ring" on tehnoloogilise maailma valu ja võlu ekraanile toov film, mis näitab, kui ümbritseme end tehnikaga, unustades seejuures, et oleme kõigest inimesed, kes vajavad vahest kõige selle lärmi ja elektroonilise „müra“ sees ka vaikust, rahu ja lähedasi, kes on ka pärismaailmas olemas ja kes ei „kustu“ ära „remove friend“ nupuvajutusega. Ei kujutaks ette, kui filmis kujutatud süsteem kontrolliks ka meie ühiskonda. Tegelikult liigub juba vaikselt filmis kujutatu poole. Juba praegu saab igaüks omale pisikese seikluskaamera soetada ja sellega täiesti muretult ringi jalutada. "Ring" on selles suhtes hea hoiatusfilm.