"Oleksin kahel korral oma pere tapnud. Päriselt ka. Mul läks pikalt, et tunnistada endale, et pigem olen haige. Selle haiguse - uneapnoe tagajärgede - korvamine ja apnoe korrigeerimine on nüüdisajal ülilihtne.
Unehäired ja hingamishäired une ajal on tõsine probleem. Mõelge nende elujõus inimeste peale, kes insultide järel ratastoolis või sootuks surnud või kes justkui treenitult spordivõistlustel kokku kukuvad ja mõned neist ei tõusegi enam," kirjutab Strandberg ning kutsub üles haigust märkama ja ära tundma.

"Mul ei olnud just lihtne rääkida sellest, mis minuga on toimunud. Tervise osas vist kellelgi pole. Aga ma rääksin. Kuulake, mõelge. Aidake ennast ja aidake oma lähedasi," julgustab ta ning lisab, et just avastamata unehäire võib olla ka paljude liiklusõnnetuste põhjuseks.

"Iga liikluses toimuv laupkokkupõrge päise päeva ajal, kuiva tee ja hea nähtavusega. Ametlikult: teadmata põhjus. Tegelikkuses: organismi unehäirete kurnatusest tekkiv äkkuni. Rooli istuv ahelnorskaja ja une ajal hingamist seiskav lähedane pole ühelgi moel ohutum kui joobes roolikeeraja," tõdeb ta.

Anu Välba saates tunnistab ta, et on äkkunega suisa kahel korral tekitanud liikluses ohtliku olukorra, seades ohtu ka oma lähedasi.