Näitleja perekond jagas teadet Twitteris: "Raske südamega peame teieni tooma kurvad uudised, et meie isa Sir Roger Moore lahkus täna meie hulgast."
Roger Moore mängis kõige kauem James Bondi, kogudes karjääri peale kokku 7 filmi: "Ela ja lase teistel surra" (1973), "Mees kuldse relvaga" (1974), "Spioon, kes mind armastas" (1977), "Kuurakett" (1979), "Eriti salajane" (1981), "Kaheksajalg" (1983), "Surma palge ees" (1985). Moore'i tõi seeriasse kergust ja huumorit, mistõttu oli ta ka alati fännide lemmik.

Moore kehastas Bondi kokku 13 aastat, kuigi tal olid ka teised kuulsad rollid filmides "The Wild Geese" (1978) ja "ffolkes" (1980). Näitleja viimaste rollide hulgas olid näiteks 2016. aasta "The Saint" ja "The Carer", kuigi kolm uut filmi "Summer Night, Winter Moon", "Astrid Silverlock" ja "Troll Hunters" pole veel valmis ning praegu pole teada, kas näitleja jõudis ühes mängufilmis ja kahes animatsioonis oma osad sisse mängida.

Moore tegeles ka humanitaartööga, mille eest nimetati ta 1991. aastal UNICEFI hea tahte saadikuks. Roger Moore löödi 75-aastaselt Briti valitsuse poolt ka rüütliks, talle anti teenete eest kuninglik aumärk. Sean Connery löödi rüütliks näiteks 68-aastaselt.

Näitleja autobiograafia “My Word Is My Bond" ilmus 2008. aastal. Tema teiste raamatute hulgas on memuaarid "One Lucky Bastard" ja "Bond on Bond.” Viimastel aastatel käis Moore tuuritamas ühemehe esitusega "An Evening With Roger Moore"